2012. június 20., szerda

26. rész: Tíz kicsi néger


7:21 pm, Villa Florence, San Fransisco
Az öt fiú, és még néhány stábtag nagynehezen betuszkolja magát a liftbe. A csomagokat majd a hordár felhozza utánuk. Édes élet...
Kilép a csürhe a megterhelt fülkéből. Végre: a folyosón kellemesen hűvös van. A hagyományos vörös szőnyeggel burkolt padlózat halkan nyikorog a ránehezedő léptektől. A levegőben enyhe, elegáns parfüm illata terjeng. Harry meghökkent arccal lépked Liam mellett. Kezében egy fehér és egy vörös melltartó. Ezek a rajongók!

- Most mondd meg! Mit csináljak két női didkó tartóval? -lobálta a levegőben a szexi fehérneműt megrökönyödve..

Niall szemöldöke az égbe szökött: - Mondjuk tedd a fejedre. Bukósisak. -ajánlotta, és úgy tűnt, mint aki komolyan gondolja. Mondjuk Niall múltkor női magassarkút is felpróbált, szóval nincs kizárva, hogy a szöszi tényleg ezt is kipróbálná.
Nina halkan kuncogott, miközben majdnem, az előtte sétáló Louis sarkába lépett. Kisvártatva mindketten futásnak eredtek, s mint a rendetlen kölykök rontottak be egy, és ugyanazon ajtón.

- Ez az enyém! -huppant le az ágyra Nina, mint aki jól végezte dolgát.

- Ó, nem, nem. Ez az enyém! -tiltakozott L. heves fejrázással.

- Mondom, itt én alszok! Ez az én szobám! -támaszkodott hátra karjain Nina, s hagyta hogy haja a válla mögé omoljon. Megpróbálta elővenni meggyőző pillantását, de a fiú hajthatatlan volt.

- Már hogy lenne a tied, én kaptam a 316-os szobát! -okoskodott.

- Téves. Én kaptam. -vonta össze mérgesen a szemöldökét. Aztán hirtelen észrevették egymás kezében ugyanazt a bilétát. Kis kerek, aranyfényű medál, s tényleg: mindkettőn a 316-os szám állt.

- Na nem! -csattant fel Nina, s távolságtartóan átmászott az ágy másik szélére. - Nem osztozkodom! -jelentette ki.

- Mint ahogy én sem. De megkérdezhetjük Brendont, ki itt a turné sztárja? Louis Tomlinson, vagy a háttértáncos Nina Horan? Na? Kinek jár a külön szoba? -fintorgott nagyképűen. Nina nem bírta elviselni ezt a tenyérbemászó stílust.

- Vegyél vissza az arcodból Rómeó, ha jól emlékszem te akartál valamit jóvá tenni nálam! -meredt rá összeszorított szájjal.

- Jó. -fújta ki megadóan a levegőt- Akkor maradhatsz. -lökte oda.

- Hogy te milyen nagylelkű vagy! - tátotta el a száját, s dühösen Brendon keresésére indult. A folyosón összeakadt egy hordárral, így Nina vele kezdett el kiabálni.

- Hé uram! Jöjjön csak ide! -kérte idegesen- Valamit összekutyultak. Hol van a külön szobám? Ennek a majomnak is ugyanazt a kulcsot adták, mint nekem! Csináljon már valamit! - artikulált ingerülten, s közben a szoba felé mutogatott. Louis kinézett az ajtón, majd elvigyorodott. Nina megrökönyödve rázta meg a fejét; nem értette ez meg mit vigyorog, mint a tejbetök.
Aztán leesett neki is: A pasas nem csoda, hogy nem szólt semmit, csak értetlenül csóválta a fejét, s szemei olyan ijedtek voltak, mintha az életére tört volna a lány. Mint kiderült, a fickó francia, egy szót sem beszél angolul, ráadásul nem is a hotel dolgozója. Csupán egy gazdag vendég...

- Brávó! -tapsolt Louis, miközben nevetését a szájára tapasztott tenyerével próbálta titokban tartani. Több-kevesebb sikerrel.

- Ha-ha! Marha vicces! -tárta szét karjait a lány, majd vágott rá egy undok grimaszt.

Brendon aztán közölte a tényeket. Igen, véletlenül kevesebb szobát foglaltak le, de másik hotelt már sem az időhiány, sem a sok hurcolkodás miatt nem kereshettek. Pazar. - gondolta Nina. Brendon megkérte a két makacs fiatalt, hogy próbáljanak meg megférni néhány éjszakára egymás mellett.

- Ha abbahagytad a duzzogást, akkor esetleg koccinthatnánk! -szólt ki a nyitott ajtón Louis. Nina érdeklődve hajolt be a szobába, amikor észrevette, hogy Louis úrfi éppen a minibár rejtelmeit fedezi fel.
Ninának egyből az jutott eszébe: Jó ötlet! Jól leitatom a srácot, aztán ha már olyan kába, hogy észre sem veszi, ha esetleg Zayn mellett ébred, szépen kipaterolom a szobából. És a végén enyém lesz a birodalom!

- Kérsz? -nyújtott elé egy pohár rózsaszínű löttyöt.
Nina felébred gonosz tervének körvonalazásából.

- Ez meg mi? -hőkölt hátra fejével.

- Valami limonádé. -rántotta meg vállát.

- De rózsaszín? -méregette gyanakodva a pohár tartalmát.

- Mit kötözködsz annyit! - duzzogott, majd megitta a sajátját. Nina kíváncsian figyelte a reakcióját.

- Na, tényleg limonádé? -kérdezte

Louis arca eltorzult.
- Ó. Azt hiszem, ez nem az. -meredt az üres pohár fenekére savanyú grimasszal arcán.

- Akkor mi? Kígyóméreg? -viccelt Nina.

Hogy pontosan, mi volt a pohárban, az nem derült ki végül, de bármi is volt benne, két-három órára mély szunyába döntötte Louist. Nina időközben megbékélt a gondolattal, hogy egy szobában kell sínylődnie a tinisztárral, aki egyelőre nem sok vizet zavart. Kényelmesen elterült egy hatalmas fotelben, s egy kopott borítós könyvet olvasgatott lázasan, mintha nem ez lenne az a könyv, amelyet már legalább négyszer újraolvasott. Imádta Agatha Christiet. Niall a megmondója, hogy Nina minden művét olvasta, megszállot módon újra és újra átrágta magát a krimiken.

Louis néha motyogott valamit álmában, olyankor Nina megállt egy kicsit az olvasással, figyelte a fiút egy darabig, aztán visszabújt a sorok közé.

10: 52 pm
- Jé, én elaludtam? -ült fel a hatalmas ágyon, majd gondolkodva nézett körül. Nina felsandított a lapok mögül.

- Aha, de még álmodban sem állt be a szád -csipkelődött a szöszi, majd lassan becsukta a könyvet, mert tudta, hogy Louis el fogja terelni a figyelmét. Ha akarja, ha nem.

- Remélem nem kotyogtam ki a titkaimat! -morfondírozott félhangosan, aztán felkelt, és a hatalmas üvegablak elé sétált. Elállt a lélegzete a kilátástól.


Nina megint meglepte magát váratlan reakciójával. A fiú mellé sétált, és csatlakozott a látkép csodálásához. Szótlanul álltak egymás mellett, mégis érződött, hogy mindketten mondanának valamit a másiknak. Az ablak olyan tisztára volt mosva, hogy tükröződtek benne arcképeik, melyen keresztül Louis Ninára sandítot. Nina pókerarccal nézett vissza a halvány Tomlinson-képmásra, aztán gyorsan elbújtatta tekintetét az egyik kivilágított felhőkarcolóban.

- A Tíz kicsi néger? -szóllat meg végül a Répakirály, miközben érdeklődő mosollyal vette észre az olvasmányt a lány kezében. Úgy szorította, mintha legalábbis attól tartana, hogy Louis bármelyik pillanatban kitépheti a kezéből.
- Jé, tudsz olvasni?

-Tudok. -bólintott- A kedvenc könyvemet Agatha Christie írta. -húzta ki magát büszkén. Nina szeme felcsillant: végre egy közös vonás!?

- Melyiket? -kérdezte, hangjából kiveszett a mindig jelenlevő szarkazmus.

Louis láthatóan zavarba jött, nem számított a további faggatásra: - Hát tudod, az amelyikben nyomoznak egy rejtélyes gyilkosság után. -hebegte alig hihetően. Nina megforgatta zöld szemeit: Az a csepp illúziója is összeomlott...

- Hülyének látszom? -kérdezte felháborodva.

Louis nem rögtön válaszolt, amivel csak még jobban felbosszantotta a lányt: - Nem. Miért?

- Jó sok kedvenc könyvet lehet, ugyanis az összes Agatha mű egy krimi, vagyis rejtélyes bűnesetek megfejtéséről szól.
- Lebuktam. -motyogta a szája sarkából. Nina haragja hirtelen elszállt: a fiú imponálni akart neki?! Mi a szösz?

- Rosszul hazudsz.

- Nem úgy, mint te. -csúszott ki Louis száján a megjegyzés, ami jelen esetben elég bántó volt Nina számára. Túl sokszor és túl sokan nevezték őt hazugnak alaptalanul. A Répafiú meg is bánta egyből, ahogy elhagyta a száját a véletlen mondat. - Bocsi, nem úgy értettem. Vicc volt. -szabadkozott, de későn. Nina heves vérmérsékletű, és gyűlöli, ha bíráskodnak felette.

- Lehet, hogy viccnek szántad, de ez övön aluli poén volt! Répafejű hülye! -vágta fejéhez a szavakat, aztán lehajította oly féltett "tíz kicsi négerét". Kiviharzott a közös lakosztályból.

Valamikor az éjszaka közepén, ismét a 316-os szobában...
Nina elaludt a fotelben, mellkasán a könyvével. Mikor Louis kilépett a fürdőszobából - ami akkora volt, mint más családoknál egy nappali- észrevette az elbóbiskolt lányt. Végül is alig ismerte Niall testvérét, eddigi kapcsolatuk is viharos volt, ezek ellenére egyre jobban érdeklődött iránta, különösnek és rejtélyesnek titulálta. Valószínűleg helyesen, mert Nina tényleg titokzatos és kiszámíthatatlan volt. Mint egy nyári zápor. Sosem tudni mikor csap le, hol, milyen intenzitással és meddig tart.

- Nina! Hallod? Kelj fel! -rázta meg vállait finoman, s izgatottan várta, hogy a lány szemhéja felnyíljon, még ha morcos vagy dühös is lesz annak a két zöld szemnek a pillantása. Louis jól kalkulálta: Nina borúsan nyitotta ki szemét, majd bosszankodva kérdezte meg tőle: - Mi van már?

- Ne ebben a fotelben aludj. Itt a nagy, kényelmes és puha ágy. -mutatott az említett bútordarabra. Meg kell hagyni, tényleg csábítóan komfortosnak tűnt.

- Kihagytad egyedüli szépséghibáját.

-Éspedig?

- Hogy te is rajta fekszel.

- Pedig ellenállhatatlan az illatom! -vigyorodott el gyermeteg arccal.

Nina morgott még néhányat, aztán a harmadik - Hagyjál békén! -parancsszóra Louis feladta a próbálkozást. Nina a fotelban éjszakázott, Louis pedig egyedül az ágyon.

Másnap.
Nina felvont vállakkal, begörcsölt nyakkal köszönt oda Liamnek, amikor összetalálkoztak a halban reggel.

- Téged meg mi lelt? -kérdezte érdeklődve. Nina fájdalmasan felnyögött.

- Elfeküdtem a nyakam, de nagyon.

- Josh remekül masszíroz! Szólj neki! -javasolta, majd a lift felé sietett.

- Miért kell nekem szólni? -tűnt fel a dobos, s kedves mosolya most is ott ült arcán, mint mindig.

- Tudsz rajtam segíteni? -nyöszörgött a nyakára mutatva. Josh jókedvűen bólintott, az 'ez csak természetes' arckifejezésével. Nagyon segítőkész srác volt. Hozzá is kezdett a művelethez, amit Nina előbb fájdalmas felszisszenésekkel, később jóleső hümmögésekkel nyugtázott.

- Legyenek áldottak azok a tehetséges kezeid! -duruzsolta lehunyt szemekkel, s örömmel vette észre, hogy egyre jobban fellazulnak izületei.

- Bármikor segítek bármiben! Amit csak akarsz! -jelentette ki egy bíztató kacsintás kíséretében.

- Életmentő voltál Joshi, kösz! -nyomott egy puszit a fiú kipirult arcára. Joshban és Ninában nem volt semmi közös -maximum annyi, hogy mindketten nagyon tehetségesek voltak abban, amihez értettek, és abban, hogy Josh egyik fülében szintúgy három fülbevaló volt- mégis remekül kijöttek. Valamiért volt egymás fele már az elejétől jelen levő, kölcsönös tisztelet. Ha Nina lelki világa nem lenne olyan bonyolult, összetett és kiismerhetetlen, akár még potenciális párként is el tudta volna képzelni a dobos srácot. Ninának tetszett Joshban, hogy tekintete mindig őszinte volt, tudta, hogy a fiú nyugodt természetű, és lovagiasan segítőkész. Azt imádta még benne, hogy amikor ránézett egy roppant fiatalnak tűnő, kölyökképű fiút látott, aki mindig vidám és laza, ugyanakkor ha leült a dobok mögé, teljesen átszellemült: egy komoly profit láthattunk, aki az összes érzését koncentráltan adta bele minden egyes ütembe. Pont mint Nina táncolás közben.

- When he opens his arms and holds you close tonight... -énekelte Harry a saját sorát a More than this-ben.
Miközben a fiúk próbája zajlott az egyik énektanár, Frank folyamatosan különböző instrukciókkal látta el a fiúkat: " Liam most kapcsolódsz be!" meg "Louis itt hangosabban!" stb.
Josh és Nina nézőként csatlakoztak a próbához, közben hangosan nevetgéltek. Paul, a fiúk testőr mackója talán már az 5 fiúnál is jobban tudta a dalszöveget. A termetes férfi unott arccal majszolt egy doboznyi fánkot.


Josh Devine köztudottan jófiú típus, mégsem ellenzett semmiféle rosszfiúkra valló dolgot. Így történt, hogy gondolkodás nélkül elfogadott Ninától egy füves cigit. Ha eddig nem nevettek eleget együtt, akkor most bepótolták. Csukott szemmel folytatták a kérdezz-feleleket, s közben a szer hatására egyre szokatlanabb kérdések merültek fel.
Aznap még sok-sok dolog történt. Forgalmas nap volt, egyszerűen lehetetlen volt unatkozni egy percre is.
Baily beavatta legjobb barátnőjét tervébe. A vöröske úgy kalkulált -ki tudja helyesen-e- , ha egy másik fiúval kezd el kavarni, Zayn féltékeny lesz, és rájön, mekkora baklövés volt dobni őt.
Jenna a nap folyamán bizonyára idegösszeomlást kapott, amikor kiderült számára, hogy exbarátja és Nina egy lakosztályba került.
Timo pedig feltűnően lekezelővé vált Ninával szemben, s direkt szembe ment minden koreográfiai ötletével, s látványosan Jenna felvetéseit támogatta.
Niall kezdi megunni, hogy úgy tesz, mintha tök jól lenne. Elárulta Liamnek, hogy borzasztóan megviselte őt Rosie visszautasítása.
Harryvel és Niallel egy internetes portál készített interjút:
">

Nina legnagyobb rémületére pedig eltűnik a Tíz kicsi néger... hiába túrja fel hatodszorra is a bőröndjét, a hotelszobát, Niall szobáját, Louis cuccait. Nyoma veszett. Ninát megviseli a könyv szökése, ugyanis számára ez több, mint egy barnult lapokból álló, agyongyűrt kötet...senki sem sejti, hogy a lány fél élete kötődik hozzá, s bújik meg a lapok között csendesen.

Zayn, Franco, Sandy, Josh és Timo eltökéli, hogy este - a One Direction egy talk showban való szereplése után- csapnak egy kis városnézős bulit. Persze ezúttal csakis kizárólag a testőrök kíséretében!

A show után közvetlenül, a fiúbanda tagjai az épület előtti rajongósereggel foglalkoztak. Harry szokásához híven flörtölt a rajongókkal, Zayn magára öltötte beburkolózott, titokzatos arcát, Liam megmaradt szerény és csendes fiúnak, míg Niall egész jó kedvre derült a lelkes tömegtől. Főleg, amikor az egyik lány félve átnyújtott neki két pólót. Az egyik elején elején az állt nagy fekete, nyomtatott betűkkel: LUV U NINA! A másikon meg ez: LUV U NIALL! Mindkét póló hátán pedig ez: GO HORANS! A srácok hozzá voltak szokva a rajongók különféle ajándékaihoz, de Niallnek ez egyből a szívéhez nőtt. Szaladt is vele egyből nővéréhez, és átadta neki a LUV U NIALL feliratút. A rajongók még nagyobb őrjöngésben törtek ki, amint az ír tesók új egyenruhájukban jelentek meg.

22:22 pm, VIP öltöző
Csak Louis hiányzott. Ő kényelmesen felült az egyik sminkszékre, könyökeit a sminkasztalra támasztotta, s elmélyülten olvasott (!). A légkondícionált szobában rajta kívül csak Rosie pakolászott. A lány mindig oda-odasandított a fiúra, mégis mi az, ami így leköti őt, holott Louist az a figura aki le sem lehet ütni, olyan aktív és hangos.

- Mit olvasol ennyire? -kérdezte meg végül, bár nem szívesen zavarta meg az elmélyült cselekvést.

- A Tíz kicsi négert. -mondta kurtán, s nem is akart többet hozzáfűzni. Hogy miért pont ezt, miért pont most? Rosie vállat rántott, és hagyta a fiút, hagy művelődjön.

A fiúk addig noszogatták Tomlinsont, míg végre beadta derekát, és ő is a csapattal tartott a san fransiscói csavargásra. Nincs is jobb móka annál, mint éjszaka várost nézni. Egész nagy létszámú csapat kerekedett ki a végére. Először egy hatalmas plázába tértek be némi nassolni valóért. De arról senkinek sem volt fogalma, micsoda akcióban lesz részük, mi több, életveszélyes helyzetbe keverednek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése