2012. június 14., csütörtök

23. rész: Csalódás a javából

Nina képtelen volt megmukkanni. Nem tudott mit mondani, ugyanis biztos volt benne, akármivel áll elő, hazugnak fogják nevezni. A helyzet tényleg félreérthető volt; már-már kimagyarázhatatlan. Majd pont Louis fog neki hinni?

- Normális vagy? -sziszegte egy kisebb dühroham szélén, egyenesen bele Nina arcába. Aggódva hajolt le Jennához aztán. - Jen, a fejed! Azonnal orvoshoz kell mennünk! -habogta apáskodva, majd felsegítette a (mű) sérültet, aki hűen rájátszva kábultan motyogta, hogy szédül és hasogat a feje. Louis megkérte Pault, hogy szerezzen egy kocsit, amivel a legközelebbi kórházba juthatnak. - Mindjárt megyek kicsim, csak egy perc! -biztosította Jennát, majd együttérző kiskutya tekintettel bámult rá. Nem úgy, mint amikor visszafordult Ninához, aki alig bírta állni a gyilkos pillantást. Niall közben még mindig némán figyelte az eseményeket: talán nem volt biztos nővére ártatlanságában? Nina a pólója végét gyűrögette nedves tenyerében.
- Mi a francot képzelsz? Hogy van merszed kezet emelni bárkire is? -kérdezte felemelt hangon. Valamiért sokkal mélyebben hatott, mint egyébként.

- Te megőrültél! Én hozzá sem nyúltam! -tárta szét karjait a vádlott- Egyszer csak fogta magát, és fejjel ment a pultnak. -hebegte Nina, s hiába tudta, hogy igazat mondd. Szavai még a saját szájából is képtelenségnek tűntek.

- Mi van? -meresztette ki szemeit elképedve- Ennél nagyobb és bénább hazugságot még nem hallottam! És még én lennék őrült? -csapott tulajdon combjára.

- Ige, te. Mert vakon bekajálsz minden szart, amit ez a görény mond. Az orrodnál fogva vezet. -bök Nina ujjával Louis feszes mellkasára. A fiú szemei résnyire szűkülnek.

- Megmondtam, hogy nem sértegetheted! -parancsol rá fenyegetően.

- Tényleg? Miért kéne engedelmeskednem neked? Csa azért, mert te vagy Louis Tomlinson? Szállj már le a földre! -ingatta a fejét bosszúsan, majd csípőre vágta kezeit. Az ifjú sértetten kiviharzott, s becsapta maga mögött a mosdó ajtaját. Niall és Nina maradtak csak bent. Szemtől szemben. A két szőke. A két Horan. A két testvér.
A lány keservesen felsóhajtott.
- Azt ne mondd, hogy te sem hiszel nekem.
Testvére egy picikét habozott, tarkóját vakargatta, majd megszólalt: - Nino, én hiszek neked. Biztos vagyok benne, senki más nem fog rajtam kívül. Én akkor is melletted leszek, oké? -mondta őszintén, és nyomatékosan.

Nina megkönnyebbűlten pislogott öccsére. Tekintete hálában fürdött. Niall folytatja: - Egyébként, ha nem ismernélek igazán, én sem hinnék neked. De én tudom, hogy nekem sosem hazudnál.

- Ebben biztos lehetsz. -paskolja meg Niall vállát- Csak tudnám, mi a fene baja van velem ennek a hibbant csajnak?

- Ez könnyű. -ránt vállat Niall - Féltékeny. -közli lazán. Nina ledöbben

- Rám? -bök magára hitetlenkedve. Niall bólint.

- Szerintem már Louis is érzi, hogy a kettejük kapcsolata igencsak süllyedőben van. S, mint ahogy a süllyedő hajókról szokás menekülni, úgy Louis is ezt tenné.

- Nekem az előbbiek alapján nagyon nem úgy tűnik, mint aki szakítani akarna Jennával.

- Hát pont ez az! -csettintett- Jenna is észrevette, hogy tennie kell valamit, ha nem akar a süllyesztőbe kerülni. Éppen ezért minden trükköt bevet, hogy Louis mellette maradjon. -magyarázta Niall, mint valami tudós, amikor új találmányát mutatja be.

- Jó, ez tisztasor. De ehhez miért kellek én? Miért kell engem bemocskolni? Én aztán nem állok közéjük! -tette fel megadóan kezeit.

- Dehogyisnem! Pontosan ez a baj. Közéjük állsz!

Nina lába földbegyökerezett öccse szavaitól. Nem értette, miért mondja ezt. Hiszen ő tényleg nem hajtana sosem Louisra. Pláne nem fog ilyen Jenna-félék ellen küzdeni. Egy fiúért sem!

- Láttam, hogy néz rád Louis!

- Miért hogy? Megmondom én! Dühösen, rosszallóan, szánakozva. Még a sorrend is stimmel. -hőzöngött a lány, s kezdett egyre idegesebb lenni Niall okfejtegetésétől.

- De mindez tele volt szenvedéllyel! Hidd el, a pasik észreveszik egymást közt az ilyesmit!

Nina gúnyosan elmosolyodott: -Szenvedély!? Hogyne! Megfojtana egy kanál vízben! Te ezt szenvedélynek nevezed?

- Vegyük példának a tegnap esti alakítását. -billentette oldalra fejét- Még a hülye is látta, hogy rádmozdult volna, ha nincs ott a barátnője.

- Jesszus Niall! -csattant fel a lány, s a homlokára csapott, de csak óvatosan - A gyerek tiszta részeg volt!

- Te is tudod, hogy az ital olyan, mint egy őszinteség szérum. Kellő mennyiségben felszínre hozza az elfojtott érzéseket, a tudatalatti vágyakat.

- Mióta álltál be pszichomókusnak?

- Ezek tények, megfigyelésemen alapuló tények. Jobb, ha elfogadod. -okoskodott, majd elégedetten elvigyorodott.
- Na és? Sokra megyek vele, ha közben jogtalanul ítélnek el, olyasvalami miatt, amit meg sem tettem. Még akkor sem, ha szívem szerint megtettem volna. Sőt, a fejével fociznék legszívesebben...
Niall elborzadva felnevetett.
- Jenna agyafúrt. És ezt aljas dolgokra használja. A probléma az, hogy heves vérmérsékletű vagy, könnyen kikelsz magadból, és ha komoly sértés ér, akár pofozkodni is leállsz. -sorolta ujjain Niall- Ennek tudatában Jenna kezében túl erős aduász volt, van és talán lesz is még... -hunyorgott.
- Ne izgulj, tudod, hogy nem hagyom magam! -ütötte hátba a fiút, aki ettől előrebukott.
- A tüdőmet hagyd a helyén. Még kell! -nevetett. Nina eltűnődve figyeli öccsét. Magáról sosem mesél, mindig mások problémáját hallgatja.
- Most te jössz! Hogy állsz Rosieval? -kérdezi elfojtott mosollyal. Feltehetően az öcskös nem is sejtette, hogy nővére kiszimatolta, hogy tetszik neki a sminkes lány.
- R-rosie? Mi az, hogy hogy állok vele? -tette az ártatlant, persze hiába. Nővére előtt nincs titok.
- Tudom, hogy odavagy érte. Miért nem lépsz már végre? És még rímelt is! -táncikált a ritmusos mondatra.
Niall pár pillanat erejéig feltette magában a kérdést: valljam be, vagy inkább tagadjak mindent? Végül az előbbi mellett voksolt.
- Már a turné első napja óta tetszik. De fogalmam sincs hogyan adhatnám ezt a tudtára. Tudod te egyáltalán, nekünk fiúknak milyen ijesztő ez? Mi van ha elutasít? Rettenetes lenne! Bele sem merek gondolni! -rázta a fejét, s rémült arccal gesztikulált.
- Ugyan! Először is: bármit is érez irántad, csak úgy derítheted ki, ha te bevallod neki, mit érzel. Másodszor pedig: Kétlem, hogy Niall-húst fogyasztana, szóval szedd össze magad! Férfi vagy! -bokszolta hasba, mire Niall összegörnyedt. Nina vigyorogva lépett ki a helységből, meg is feledkezve arról, hogy odakint egy csomó vádaskodó tekintet fog rá szegeződni. Na meg aztán, úgysem ússza meg Brendon kérdőre vonását.
Nina igyekezett méltóságteljesen kivonulni az étkezőből, és sietve csukta magára a turnébusz ajtaját. Amíg ő önsajnálatában fürödt, miközben Baily üzenetrögzítőjének elpanaszolta az újságokat, addig odabent újabb fejlemények látszottak kibontakozni.
Rosie vacsora után még a fotózás utáni kupiban próbálta összeszedni a széthagyott eszközeit: krémes tégelyek, hajlakkos flakonok, hajszárítók stb.
Niall nesztelenül utána osont, s a lány annyira belefeledkezett a pakolászásba, hogy észre sem vette a fiút, aki a tükrökből figyelte a lány bájos arcát.
Niall végül erőt vett magán, és megköszörülte torkát: - Szia Rosie! -intett, mint aki csak éppen erre járt.

chubby cheeks ;(

-Ó, szia Niall! Mi a helyzet? -kérdezte csak egy pillanatra felnézve.

- Semmi. Segítsek valamit? -kérdezte lágyan, s érezte, hogy minden bátorsága elszáll. Idegesen igazgatta baseball sapkáját.

- Nem, nem kell köszi. -intette le kedvesen- Csak pár apróságért jöttem, mindjárt végzek. dobta teljes hajtömegét az egyik válla elé. Niall nagyot nyelt: lépnie kell!"Légy férfi"-jutottak eszébe nővére szavai.

- Figyelj Roro, van egy perced? Akarok valamit...-itt vett egy mély levegőt- mondani neked. -bökte ki végre, de tudta, hogy a legnehezebb még csak most jön.

Rosie kíváncsi mosollyal pillantott fel szempillái mögül. Niall elpirult, majd leült az egyik forgószékre. A lány melléhúzott egy másikat, majd szembeült vele.

- Mondd csak! -kérte finom hangján, s gyanútlanul fürkészte a szöszi zavart arcát.

- Te jó ég! -nyöszörgött Niall keserű vigyorral, mielőtt hozzákezdett volna. Bár nem tervezett különösebben nagy körítést mellé.- Szóval csak azt akartam mondani, hogy... -kezdte, de képtelen volt a lány meleg tekintetébe nézni- hogy belédsze...beléd szerettem. -nyögte ki, s megkönnyebbülve nézett fel végre abba a számára imádnivaló arcocskába. Rosie lesápadva meredt vissza rá.  Niall Horan szerelmes belé? Ez meg hogy történhetett, hiszen észre sem vette.

- Niall... -húzta el a fiú nevét, s sajnálkozó pillantást vetett rá. Niall meg volt olyan hülye, hogy még a csókjeleneten aggódott. A-a, szó sincs csókról! - Nagyon kedvellek, tudod, de...sajnálom -sóhajtott legörbült szájjal- valaki más tetszik.

Niallt hidegzuhanyként érte a lány vallomása. Megrökönyödve pislogott: - Ki? -csak ennyit tudott kibökni. Úgy érezte magát, mint a szárnyától megfosztott madár.

- Sandy, a basszusgitárosotok. -harapott félve ezúttal barackszínre festet ajkaiba. Mandulavágású szemei szomorúan tértek ki a fiú pillantása elől, s leszegett fejjel meredt a földre.

- Ó. -jött Niall tömör véleménye. - Sandy. -mondta ki barátja nevét, s egyből az ötlött fejébe: miért Sandy? Miért nem ő? Hiszen ő szereti. Rettenetesen szereti. Az elejétől fogva! Szereti!

Rosie felkelt, s automatikusan megigazította csipkés szoknyáját. -Tényleg sajnálom Niall. -ráncolta csalódottan szemöldökét, majd végighúzta homlokán tenyerét. Megragadta a cuccait, és kilépett a helységből. Niall ott maradt, a székben görnyedve. Szívét mardosni kezdték a legkegyetlenebb érzések, melyeket kétségbeesett gondolatai szültek: Miért nem kellek neki? Miért nem vagyok elég jó? Azt kívánta, bárcsak megnyílna alatta a föld és elnyelné! Erőtlenül felkelt a magas ülésből, s a legközelebbi kanapéra rogyott. Könnyes szemmel markolt egy párnába, majd a fejére szorította: Nem sírhatok! "Légy férfi!" -hallotta megint Nina hangját.
Telepátia ide vagy oda, valami fentebb erők biztosan léteznek, ugyanis Nina megjelent az ajtóban. Feltételezhetően összefutott a búsképű Rosieval, aki elpanaszolta az iménti szerencsétlen esetet.


- Jól vagy? -kérdezte Nina, majd szélsebesen a kölyök mellé ült. Levette sapkáját, hogy megsimogathassa haját. Meg akarta vigasztalni, enyhíteni akart fájdalmán, de nem tudta, hogyan. Niall elemelte arcáról a párnát, majd a fejét csóválta.
- Én már úgy beleéltem magam! Hogy egy pár leszünk. -motyogta halkan, ügyelve nehogy elvékonyodjon hangja. Nina együtt érzően elmosolyodott. Nem is szólt semmit, csak magához vonta öccsét, és arcát a fiú nyakához dugta.

Mindezzel még mindig nem ért véget a nap. Késő este ugyanis Timothy visszaérkezett az elintéznivalóiból, és újra csatlakozott a turnéhoz. Ó, mily' pompás hírek...főleg Nina számára. A srác hiába volt őrülten szexi, laza meg miegymás...Úgy tűnt, mintha Timo sosem akarná többre "használni" (?!) a lányt, mint testi élvezetekre. Ezt márpedig Nina Horan nem hagyhatja, ő nem egy kellék.

Nina döbbenten sandított az ajtófélfának támaszkodó Timothyra. A srác persze egyből kapcsolt, hogy rosszkor zavar. Nina intett a fejével, s szemkontaktussal megtárgyalták: majd később beszélnek. Timothy elnézően bólintott, majd nesztelenül odébbállt. Niall észre sem vett az egészből semmit. Szegény, teljesen a padlóra került. Vagy talán a padló alá...

Később, a busz fürdőszobájában...
Nina farkasszemet nézet a tükörképével, s a megszokott dolgokat látta visszaverődni szemében: dühöt, keserűséget. Semmi olyasmit, amit valaha is le tudna küzdeni magában. Semmi olyasmi, amit nem érzett volna minden egyes nap, minden egyes órájában.
Hirtelen két izmos kar fonódott körbe testén, mint valami kígyó. A lány összerezzent egy pillanatra, mintha porcikáiba áramot vezettek volna.
- Tim... -sóhajtotta, és elábrándozva lehunyta szemeit. A srác jól tudta, mivel hozhatja lázba Ninát. Kezeit formás teste legkülönbözőbb pontjaira csúsztatta, s közben a lány nyakába suttogott, Nina meg vissza:

- Hiányoztál!
- Te nem.
- Miért?
- Mert pofon vágtál, emlékszel?
- Azt nagyon sajnálom.
- Ja, és ezzel el van intézve.
- Tudod, hogy nem direkt volt. Csak rosszul és rossz emberen vezettem le a feszültségemet.
- Annak magyarázd, akit érdekel. -feszítette le magáról a széles karokat, majd felbőszülten arcon csapta a fiút. Ez a minimum, ami járt neki. Timo vett egy mély lélegzetet, hogy lehiggadjon.
- Jó. Kvittek vagyunk?
- Nem hinném.
- És megbocsájtasz?
- Hagyj békén!
- Kérlek Nina! Ne csináld!
- Álmos vagyok! -rázta le a fiút, majd kilépett a szűk helységből.
- Aludj rá egyet!
- Próbálnék, ha hagynád! -morgott, majd elterült a kanapén. Timo megadta magát, és zuhanyozni indult. Nina éppen csak lehunyta szemét, mikor két ismerős hang veszekedésére lett figyelmes.
- Állítsd már le magad Louis!
- Nem, nem állítom! Most azonnal bemegyek, és kirángatom onnan a nővéredet! Jön, és szépen bocsánatot kér Jennától!
Nina elképedve ült fel, majd a busz ajtajához osont. Száját harapdálva hallgatózott.
- Mondtam már, hogy Nina egy ujjal sem ért hozzá!
- Miért, van bizonyítékod?
- Te sem voltál ott, nem láttad mi történt!
- Ugyan már Niall, te bedőlsz ennek a szánalmas viccnek? Hogy Jenna saját magától lefejeli a márványlapot? Hülye vagy?
- Nem! Te vagy a hülye! Szállj le Nináról, mert kezd elegem lenni!
- Tudom, hogy nehéz elfogadni, de a nővéred közveszélyes! Látod, a diszkóban is megütött egy csajt! -ordibált Louis
- Az totálisan más volt! Ébredj már fel! A csajod egy álnok béka!
- Fejezd be Niall! -lökte meg erősen barátja mellkasát. Nina megérezte, hogy ezen a ponton kell közbelépnie, még mielőtt verekedésbe torkollik ez az egész...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése