2012. június 8., péntek

20. rész: Super(wo)man!


Remélem a cím elolvastával minden Directionernek a 'Save you tonight' sorai ugranak be: I can be no superman, but for you I'll be super human...
Köszönöm szépen ezúton is a kommenteket, nagyon aranyosak vagytok, hogy írtok. Már a ti tetszésetek miatt megéri mindig újabb részeken dolgozni, komolyan. Nem vágyok 200-as nézettségre, meg 20-30 különböző hozzászólásra. Én kicsivel is beérem, lévén, hogy nem vagyok nagy írói tehetség. De ha a hobbifirkálgatásom által másnak is szórakozást/kikapcsolódást nyújtok, az már eredmény. KEEP READING, KEEP SMILING! love u: BB.

***

- Rosie, vészhelyzet állt elő! Segítesz? -szaladt oda Nina az ázsiai lányhoz.
- Persze, de mit kell tennem? -kérdezte tettre készen, miután abbahagyta körmei reszelését.
- Kerítsd elő nekem a táncosokat! Mindenki legyen a fellépőruhájában! Nincs sok időnk! -hadarta, s közben majd' derékig érő haját kezdte el kifésülni. Rosie engedelmesen bólogatott, majd villámsebességgel el is tűnt.
- Te meg mégis, mi a francot csinálsz, mi? -ragadta karon Ninát valaki. Hevesen lerázta magáról a szorító kezeket, majd Jenna felé fordult.
- Ne izgulj Jennácska, csak megmentem Brendon hátsóját, aztán eltűnök erről a celebtanyáról. Tied lesz a pálya. -nyugtatta apró gúnyos vigyorral szája szélén. Magasra kötötte hosszú haját, szoros lófarokba fogva.
- Akármire is készülsz, figyelmeztetlek! Sosem leszel elég jó táncos Timothynak. -veti oda foghegyről, azt hiszi, Ninát ez meghatja. Na nem. Timothy a múlté.
- Te meg akármennyire is agyonsminkeled a rút kis pofidat, sosem fogsz jól mutatni Louis mellett. -vágott vissza N., majd megrázta a fejét: hiszen jobb dolga is van, minthogy Jennával szópárbajozzon, akinek az arckifejezése már megért egy misét. Meghökkenve meredt gyilkos pillantással Nina angyali arcába. A Horan lány ezzel mit sem törődve, szélsebesen átvágtatott az öltözőszobába, és anélkül, hogy bárkitől engedélyt kért volna, keresett magának valami göncöt.
5 perc múlva...A dobos srác, Josh, és a zenekar többi tagja is már a színpadon játszott, amitől a közönség kicsit "lehiggadt". De ez nem volt hosszútávú megoldás, maximum 15 perc. Josh egyre feszültebben püfölte a dobokat...


Eközben a fiúk bent az öltözőkben vártak türelmesen. Hátha betoppan Zayn... de semmi. Az idő egyetlen véget nem értő mozzanatba forrt. Egy kisebbfajta örökkévalóságnak tűnt ez a tehetetlenség. Főleg a szervezők számára.
- Majd mi Nialllel felmegyünk a színpadra, lehúzom a gatyáját, a rajongók sokkot kapnak, időhúzás megoldva. -vetette fel abszurd ötletét Louis, halálkomoly arccal(nagy színész a gyerek)- Meg kell tenned Niall, a fanokért! -veregette meg bíztatóan a szöszi vállát, de a mondat végén elnevette magát: talán elképzelte Niallt lehúzott nadrággal a színpad közepén.


- Ne, nem akarom! -bömbölt hülyéskedve Niall, mire Liam szánakozva felkuncogott. Ő kevésbé volt most képes poénkodni. Hirtelen egy férfi lépett be az öltözőbe, aggodalmas ábrázattal.
- Niall, állítsd le a nővéredet! -lihegte kérlelve, talán futva jött- Akármire is készül, tutira nem kapott rá engedélyt! Még a mikrofonomat is lelopta a fejemről. -bökött fejére.
A fiúk egyből abbahagyták a bohóckodást, s tettre készen siettek Nina keresésére. Perceken belül óriási zűrzavar kerekedett ebből, mindenki kiabált mindenkivel. Az elszabadult indulatok azonban gyorsan elapadtak, amikor a színpad felől hangos zene dörrent fel. Niall vigyorogva kapta fel a fejét: érezte, hogy ezúttal nővére nem fogja elszúrni, sokkal inkább bebizonyítja, milyen kemény fából faragták a Horaneket. Mindenki a vezérlőszobába rohant, hiszen ott lehetet tisztán látni, mi is folyik a színpadon.
- Justin, kapcsolj már át a kettes kamerára! -sürgette Brendon az egyik vezérlőt, s idegesen dobolt ujjaival mobilja hátlapján.
- Az ott Nina! -sikoltott fel Niall, amint nővére jelent meg a kijelzőkön. Mindenki értetlenkedő izgalommal várta, mi fog ebből kisülni.
- Mi a fenét csinál ez ott? -mormolta el orra alatt Louis a költői kérdést.

A színpadon pedig...
- Heló Denver! -szaladt fel kiabálva a monstrum méretű színpadra a lány, fejpántos mikrofonnal arca előtt. - Azt hiszem nem ismertek engem! -vakarta meg a fejét színészkedve. Nina hallotta, ahogy néhányan beordibálják: De! Nina! Nina Horan! -Talán az öcsémet ismeritek. Úgy kb. ilyen magas -emelte kezét mellmagasságba -persze csak viccelt- Szöszi haja van, úgy nevet, mint egy mániákus őrült, és imád enni. Ismeritek? -kérdezte nevetve, roppantmód élvezte, hogy úgy szekálhatja öccsét -ráadásul több ezer ember (lány) előtt-, hogy az nem is tud visszaszólni neki. Válaszul a közönség irdatlan sikításba kezdett: -Oké, ezt igennek veszem! -bólintott a lány,s fájdalmas képpel fülére tapasztotta tenyerét. Olyan szívesen megnézte volna Niall arcát.
A vezérlőben a fiúk felnevettek.
- Ezért kinyírlak Nino! -sziszegte vigyorogva Niall.
- Ez őrült egy csaj! -támaszkodott Louis vállára Liam.
- Először is hagy mondjam el nektek, hogy ti vagytok a leghűségesebb fanok a világon! A fiúk azt üzenik, hogy legyetek egy icipici türelemmel még, ugyanis beletelik egy kis időbe, mire Zayn haját tökéletesítik. -füllentett frappánsan a lány - Hisz ismeritek a jó öreg Zaynt! Addig is, amíg mind az 5 jómadár elkészül, mit szólnátok, ha bemelegítésként buliznánk egy kicsit? Hm? Benne vagytok? -kérdezte Nina, majd kacsintott egyet. Meglepve észlelte, hogy a közönség szereti őt. Az eddig háttérben zümmögő zene felerősödött, olyannyira, hogy a koncert terem falai beleremegtek.
- Ügyes, Nina Horan, nagyon ügyes! -bólogatott James a kijelzőt bámulva. - Nyomjátok fel a fényeket! Gyorsan! -utasította az egyik technikust.
A színpad mesés színekben villogott, melyen Nina mögött megjelent az összes táncos is. Egy eddig sosem látott produkcióval terítették be a színpadot, talán meg sem volt teljesen koreografálva, sokkal inkább hasonlított egy utcai freestyle-ra. Laza és könnyed volt, ugyanakkor mégis ütős, és hangulatfokozó. Az ember egyszerűen képtelen volt levenni a szemét a középen táncoló Nináról. A borús, kedvetlen arca, amilyen a napokban mindig volt, egyszerre kivirult, testébe mintha áramot vezettek volna, úgy izzot. De, hogy a koreográfiát honnan találta ki, és a többi táncos honnan tanulta meg, az rejtély. Timothy ugyanis sosem rakott a showba efféle freestyle stílust.
A fiúk tágra nyílt szemekkel figyelték a komplett gerilla akciót, s döbbenten észlelték, hogy a közönség tombolt, teljesen odaáig volt érte. A tömeg egyemberként ugrált ütemesen a zenére. Őrült buli varázsoltak! A hangulat szinte csillapíthatatlanná vált. A nagy siker nem csak a műsornak szólt; az is közrejátszhatott benne, hogy Nina az imádott Niall Horan nővére, így végül is majdnem olyan volt, mintha Niall lenne a színpadon. Csak lányba...de ez mellékes.
Az előadás több, mint profi volt, ezt James is beismerte (!), ami azért nagy szó, mert a férfi táncművészetit végzett, s nagyszabású versenyeken zsűrizett. Na és ez a vakmerő szöszi? Sosem járt menő táncsuliba, csak egy utcai táncos. Most azonba mégis úgy tűnik sikerült megmentenie a fiúkat és főleg Brendon hátsóját.
A táncoslábú bagázs lihegve, de boldogan hajolt meg a hosszú előadás után, cserébe fülsüketítő sikollyal jutalmazták őket. Nina nem volt benne biztos, hogy elég ideig húzta az időt- mert a odafenn a színpadon észrevétlenül repül az idő- ezért gondolta bevet még egy meglepetést.
- Köszönjük nektek! Szuperek vagytok! És most tegye fel a kezét, aki szeretné a One Direction ír fiúcskáját énekelni hallani! -üvöltötte Nina jókedvűen, s a rajongók reakciója cseppet sem lepte meg: hirtelen több ezer kéz emelkedett a magasba.
Niall ekkor már a színpad oldalánál várta nővérét, hogy gratuláljon neki, de amikor meghallotta, hogy tesója mit ígér a közönségnek, lefehéredett az arca. Nina oldalra sandított, s fejével maga felé intette öccsét.
- Mi? Mi? Mi? Nem, én nem megyek fel! -rázta a fejét hevesen, mintha még életében nem állt volna színpadon. Nina összeráncolta a homlokát.
- Hűha! Úgy látom Niall beijedt! Szerintem, egy kis bíztatásra vár! -tette csipőre kezét, s pimasz arccal vigyorgott. A srác még mindig meg sem moccant, idegesen harapdálta a száját. A közönség lélegzetvisszafojtva várta a fejleményeket, de Niall még mindig sehol nem volt. Erre olyan síri csend lett, hogy ha lettek volna tücskök, tutira meg lehetett volna hallani a ciripelésüket. - Na jó! Harry! Louis! Segítenétek? -kérdezte Nina bájos mosollyal, mire a két szólított cinkosan egymásra vigyorgott. Tudták egymást gondolatát, ez biztos, mert hirtelen megragadták Niallt a karjánál és a lábánál fogva, és felcipelték - mint valami részeget- a színpadra. Nina letakarta a mikrofonját, nehogy belehallatszon a hangos nevetése. A közönség felordított, mint a csatába készülő harcosok. Niall zavartan kapkodta a fejét, s könyörgő tekintettel nézett fel a karjánál cipelő Louisra, kinek arca alulnézetből, s a fényektől, kisértetiesen nézett ki.
- Ember! -sóhajtott Louis, mikor végre letették a szöszit- Kevesebbet kéne enned! -törölte le homlokáról a nemlétező izzadságot. Harry huncutan belevigyorgott a közönségbe, mire feltehetően legalább ezer lány ájult el, másik ezer pedig elolvadt.
- Köszi srácok! -tartotta fel hüvelykujját Nina, majd átkarolta a nagynehezen felkecmergő öccsét. Louis és Harry gyorsan le is futott, vissza az emelvény mellé. Nina ügyesen leszerelte magáról a fejmikrofont, és Niall fejére erősítette. Az egyik technikus ember felszaladt a színpadra Niall gitárjával a kezében, és átadta neki.

- Nina mi a fenét művelsz? -préselte ki halkan fogai közül Niall, mintha nem tudná, hogy a mikrofon ígyis-úgyis felhangosít minden hangot. A lány bocsánatkérően nyomott egy cuppanóst öccse képére, majd sietett is volna le a színpadról, de Niall még hozzátette: - Szeretlek. -mondta édesen, mire a közönség együtthatóan egy "Ahwww"-val jutalmazta a fiú érzékeny megnyilvánulását. - Hallhatnék egy gigantikus tapsot Ninának és az összes táncosnak? -kérte a fiú, majd a közönség természetes teljesítette a kérést.
Niall egyes egyedül állt annak a hatalmas színpadnak a közepén, egy szál gitárral a kezében.
Ahogy elkezdte a dal első sorát: "My heart's a stereo, it beats for you so listen close..." S mindenki vele énekelte.
Eközben...
Nina diadalittasan arccal ugrott le a színpadról a sötétben, mit sem törődve, hogy áll ott valaki/valakik.

- Ez valami eszméletlen volt! -ujjongott tőle még nem látott módon, s nem is zavartatta magát abban a pillanatban sem, mikor éppen Louis karjaiban kötött ki. A fiú vidáman ölelte át, aztán csatlakozott Harry és Liam is.
- Elkééééépesztőek voltatok! -vigyorgott Harry, s hitetlenkedve rázta a haját.
- Ez aztán ütős volt! -tódult oda Josh is, őt pedig az összes táncos követte. Mindenki örömködve ölelgetett mindenkit, mint karácsonykor. Nina egészen meghatódott. (persze csak magában, látszatra semmiképp)
"...So sing along to my stereo!"
- Megérkezett Zayn! Megérkezett Zayn! -ordította valaki a hangzavarban. Egy nagy kő esett le mindenki szívéről, s ezennel biztossá vált, hogy: megmentették a katasztrófálisnak ígérkező helyzetet!
- Nina, Nina, Nina! -tolakodott oda az "ünnepelthez" Brendon széles vigyorral. - Ez valami hihetetlen volt! A közönség imádta! Hogyan hálálhatnám meg? -vakargatta borostáját, ami a sok idegeskedéstől, mint dupla olyan dúsra nőtt volna, mint reggel.
Nina arca kicsit elkedvetlenedett, amikor válaszolt: - Mondjuk, azt megköszönném, ha szereznél nekem egy fuvart a reptérre. El fogok késni!
- Neee, ne menj! -nyavalygott Harry, és mint valami hisztis kisfiú, úgy fonta karjait a lány nyaka köré.
- Figyelj Nina, beszéltünk Jamesszel. Tudod milyen kritikus, de végül ő is arra jutott, hogy nagy marhaság lenne, ha elengednénk téged. -itt Nina szeme felcsillant- Mivel Timo rengeteget van távol, kell a helyére egy helyettes. Nem lenne kedved...?
Harry izgatott mosollyal sandított a lányra. De Nina valamiért habozott, nem vágta rá azonnal, hogy igen.
- Biztos? -kérdezte gyanakodva, fel sem fogta, hogy ezek szerint még sem kell hazamennie.
- Igen! James a lelkemre kötötte, hogy ne merjelek hazaengedni. Rengeteg fantáziát lát benned! -magyarázta lelkesen a fickó.
- Ó. -vonta fel egyik szemöldökét- Pedig ő győzködött téged pár napja, hogy küldj haza. -morfondírozott sértődötten. Végighúzta ujját orra vonalán, majd kis tanácskozás után, megadóan bólintott. Brendon győzedelmeskedve égnek emelte öklét.
- Nina, nem tudom elmondani, mennyire köszönöm neked. Esküszöm, hogy... -toppant oda Zayn is, immáron színpadra kész öltözetben, belőtt séróval.
- Jó, jó! Tudom, most mindenki imád! -húzta ki magát a lány, majd nevetve oldalba bökte Zaynt. Annak ellenére, hogy azt továbbra sem nézte el neki, ahogy Bailyvel bánt.
Közben Niall befejezte a magánprodukcióját, s a fiúk végre csatlakozhattak hozzá. A közönség megnyugodott kedvenceik láttán, már ha a tébolyult őrjöngést nyugalomnak lehet nevezni. A fellépés innetől már sinen volt, zökkenőmentesen folyt. A stábtagok vidáman ünnepeltek az öltözőkben, csak a főhős hiányzott. Nina ugyanis nem szerette, ha őt ünnepelték, furán érezte magát tőle. Inkább elosont a buszokhoz, és visszarendezkedett. Újra kipakolta a ruháit, tornacipőit. Még a buszban is jól kivehetően hallotta : You don't know oh-oh, you don't know you're beautiful!
Elgondolkodott. Talán hagynia kéne, hogy megszeresse ezt a kis csapatot maga körül? Hagynia kéne, hogy ennek az egész felhajtásnak a részévé váljon?

Nina örült neki, hogy végre nem bajt kevert, hanem megelőzte azt. Mégis bűntudattal a gyomrában feküdt el az ágyává vált díványon: cseppet sem bánta, hogy nem kell hazamennie. Nem hiányoztak a szülei. Egyáltalán nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése