2012. július 10., kedd

35. rész: Hullámlovasok

- Hölgyem, parancsoljon! Egy tál ínycsiklandó barackos müzli a la Harry Styles! -tette le Harry egy kerek tálkában Nina elé a reggelijét, szavait pedig úgy ejtette, mint valami francia chef. A lány jókedvűen megköszönte, majd úrinőket kigúnyoló modorossággal látott hozzá: kisujj nyújtva, nyak feszes, szem lesütve, száj apróra nyitva. Harry szakács felnevetett öblös, mély hangján. A konyha pultba épített hangszórókból egy közkedvelt Maroon 5 szám csendült fel. Túl pompásnak indult a reggel.
A fenséges reggeli után azonban lesújtó hírek következtek, amikor Brendon beugrott a friss pletykalapokkal. Nina müzlistálastól együtt majdnem lefordult a székről, amint meglátta saját arcát egy cikkben: Niall Horan nővére nem csak cukorbeteg, de pszichológushoz is jár! –üvöltötte a cím Times New Romanos vastag betűkkel.

Niall felbosszantva tépte ki a nővére kezéből a szennylapokat, s vehemens mozdulatokkal tépte darabjaira, majd a kukába hajította.
Nina hitetlenkedve döntötte homlokát a pultra; nem tudta felfogni, hogy Keane ilyet tett volna vele. Pedig minden bizonnyal megtette, ugyanis a cikkhez mellékelt –egyébként roppant bájosra sikerült- fénykép tegnap készült, a fiatal fotós csinálta róla. Hiába bízott meg benne; nagyon úgy tűnik, hogy hiba volt. Keane Wilo csúnyán kijátszott Nina, fogadd el.

- Az a kis paparazzi kölök volt az, fogadjunk! –lépett a pulthoz Louis is. Nina legszívesebben behúzott volna ennek a nagyokosnak.

- Ekkora ésszel miért nem vagy még atomfizikus? –morogott a lány undokul. Tipikus Nina Horan.

Répa úr karba tett kézzel fintorgott egyet, és inkább nem szólalt meg többé. Vigasztalásképpen végigsimított új pólója elején, amit egy rajongótól kapott, imádta. Ez volt rányomva:


Délután mindenki levágyott a partra. Még Nina is, mert remélte megint összefut Wiloval, és akkor jól ellátja a baját. (esetleg nyársra tűzi, megsüti és egy kis hasábburgonyával tálalja) Jenna őfelsége is tiszteletét tette, de lemerném fogadni, hogy csak azért, hogy büszkén mutogathassa csontkollekcióját meg persze a legújabb bikinijét.

Ninán –ne nevessétek ki- egy egyberészes, mikiegeres fürdődressz volt. Nem mintha nem lett volna bikinije, de nem akarta, hogy összehasonlítsák őt Jennácskával. És egyébként is, szerette ezt a fürdőruhát. Bájos kislánynak tűnhetett volna benne, idomai azonban mégis nőiessé tették.
A két uncsitesó, Rosie és Timo, Jennával kiegészülve bőrüket süttették a forró napsugarakban. Közben színes koktélokat szűrcsöltek, ahogy illik. Nina homokfürdőzött, minden építész mérnöki vénáját beleadta művébe. A homokvár lázasan épült, egyre nőtt és nőtt. Baily és Zayn derékig merülve andalogtak a hűs vízben, olykor egymást tanították úszni. Ha egyikük fulladozni próbált volna, nem esett senki kétségbe, adtak egymásnak szájon át való lélegeztetést eleget, ha értitek mire gondolok.

A maradék négy pojáca ismét szörfözni próbált. Nina figyelte őket a homok tapicskolás közben; Harry folyton hanyatt vágódott, még a nagy hullám előtt, de nem volt sokkal jobb a helyzet Niallel sem. Liam és Louis –vagy ahogy Nina megtanulta az internetről: Lilo- volt a két versenyképes deszkahuszár. Folyton egymást húzták, leszólták, heccelték. Na ki a jobb? Különböző trükkökkel licitáltak egymásra.

- Na jó, én feladom! –mászott ki a vízből Harry, majd vizet köpve félrehajította deszkáját. – Mi van Nina, visszamentél az oviba? –kérdezte hasát fogva a nevetéstől. – Miki egeres ruha, homokvár… Mi jön még?

- Kacsás úszógumi! –vágta rá elvékonyított hangon.
A vár időközben elkészült, tornya peckesen magasodott. Több se kellett, Louis is feléjük közeledett; Harry valamiért pimaszul elvigyorodott...

- Hiába, még Liamnél is jobban deszkázok! –hencegett útközben, és lomhán kocogott oda hozzájuk. Az utolsó lépését azonban Mr. Kisköcsög Styles megakadályozta, így Tommo igencsak elesni készült. Repült a fickó, szép ívben az tény; de hogy teljes arcfelülete a sárkastély közepében landol?! A várnak annyi; egy Louis-s homokkupac maradt csak belőle. Harry kis híján elharapta tulajdon nyelvét vihogásában. Istenem mennyire jól érezte magát, látni kellett volna. Nina már annál kevésbé. Hát ezért dolgozott ennyit? Talán kevés volt a malter?
Louis felmorgott az iszap fürdőben fulladozva, majd szaporán prüszkölte a homokot, akár egy náthás sárkány. Egy merő sárszörny volt. Dühönghetett volna egy sort, de inkább kacéran a lányra vigyorgott, mellyel hófehér fogai vakítóan ragyogtak ki koszos arcából.

- Minden várba kell egy királyfi, nem? –vonta fel vállát félénken. Nina megadóan elmosolyodott. De, még mennyire hogy kell!

A távolból figyelő Jenna csücsörítve összehúzta száját, mintha csak citromba harapott volna. Hetykén szemére dobta napszemüvegét, s féltékeny gondolatokkal tette vissza fejét a napágyra. Hát Jen, bocs; a Miki egeres ruci győzött.

- Amiért leromboltam a palotádat, meghívlak egy szörfpartira! -kelt fel Louis, majd szaporán rázta a haját. Nina és Harry hirtelen hunyorogva hátrahőkölt a homokzuhanytól.

- Szörfparti? -ismételte meg Nina, majd csipőre tette kezét.

- Mi az, talán nem tudsz szörfözni? -húzgálta meg szőke haját Harry. Nina elfojtva vigyorgott egyet.

- Szerintem csak fél kiállni ellenem, megértem. -bólogatott cserfesen Lou, majd feltolta hajára szemüvegét. Kék szemei kihívóan felvillantak.

- Aha, baromira félek. Látszik, nem? -vicsorgott a lány, majd támadt egy ötlete. - De ha már verseny, legyen tétje!

Louis a még el sem jött győzelemben fürödve csapott a lány kezébe. Alig várta, hogy valami olyasmit kérjen Ninától, amit másképp nem tenne meg. Nagy lesz megint az a mellény Lou...vagy nem?

- Oké. Ha én nyerek egy csókot kérek! -közölte gondolkodás nélkül, mire Nina szörnyülködve sandított Harryre, aki csak vigyorogva vállat rántott. Nina remekül megjátszotta, hogy fél a vereségtől. Pedig esze ágában sem volt félni. Tudta, hogy képes legyőzni a nagyszájút.

- Jó. -egyezett bele- De ha én győzök, akkor lekeverhetek egy oltári nagy pofont neked! Na?

- Áll az alku! -kuncogott a fiú, majd deszkájáért sietett.

Nina elrohant szerezni egy fókabőrt magának is, meg persze egy szörfdeszka sem hátrány.
5 perc múlva teljes szerelésben, felvértezve sétált vissza a partra. Louis nem tudta hova rejteni bálványozó vigyorát, amikor meglátta a lányt. Az ő szerkója fekete volt, deszkája hófehér, rajta türkiz színű festéssel. Miután megtette a szükséges intézkedéseket, már kocogott is Tommo után a vízbe.

Harry közben kisebb közönséget gyűjtött a partra. Gyorsan meg is alakult a két szurkolótábor. Harry fiunk még egy hangosbeszélőt is szerzett, s végig kommentálta az eseményt.

- Tudsz te egyáltalán szörfözni? -kérdezte Lou egyből azután, hogy látta a lány milyen ügyetlenül hasalt fel a deszkára. Nina persze direkt művelte ezt.

- Nem tudom. -kiabálta vissza, igyekezve túlharsogni a hullámok verdeső hangját.

- Figyelj, ha meg akarod úszni a megaláztatást, nem kell kiállnod ellenem, a csókot most is lejátszhatjuk! -ajánlotta nevetve. Hű, ez a fiú egyre nagylelkűbb.

- Azt csak szeretnéd! Győzni fogok! -grimaszolt rá.

- Hölgyeim és uraim a mérkőzés elkezdődött! Tomlinson úgy látszik versenyen kívüli paktummal próbálkozik Ms. Horannél. -közvetített Harry a partról.

- Remélem bírod a vereséget szöszi! -kacsintott egy utolsót Tommo, majd egy messziről száguldó hullám felé evezett. Nina még nem követte, várt.

- Úgy látom Louis már akcióba is lépett, és egy jókora óriás felé úszik. Ez elég meredeknek tűnik!

- Komolyan egy csókban fogadtak? -ült le Niall a sportkommentátornak felcsapó Styles mellé.

- Igen. És Louis tutira nyerő. -örvendezett, miközben barátját figyelte, aki éppen abban a pillanatban pattan fel állásba és kapja el a hullámot. A nézősereg egy nagy része felsikolt és fütyül.

A fiú vakmerően csap a hullámok közé, ügyesen siklik a peremén, hiába dobálja deszkáját. Egy fordulattal a levegőbe emelkedik, mindenki azt hitte ez már überelhetetlen. Még egy kicsit a lány ellenfél is berezelt.

- Hihetetlen bravúr! Gyerünk Tomlinson! -huhogott Harry.

Egy váratlan pillanatban azonban Nina is deszkára pattan, egy kisebb szökőár méretű hullámot készül meglovagolni. Louis még kitartóan bűvöli a vizet maga alatt; még mindig.

- És Nina is beveti magát! Vajon képes lesz felülmúlni Mr. Tommo lovagló teknikáját? -ordította Harry feleslegesen, mert a tölcsér mindent elég rendesen felerősített. Perverz poénján a legtöbben felröhögtek, kivéve ilyen Jenna féle emberfajokat.

Louis már előre sajnálta a lányt; látta maga előtt, ahogy nyakába omlik a hullám, és deszkáját hátrahagyva kapkod levegőért. Nem kicsit döbbent meg, mikor egészen másképp alakult. Nina kecses tartással ugrott állásba, s bátran hasított el a vízáradat tövében. Ujjait a vízfüggönybe ékelve húzta végig, széles mosollyal suhant tova.
Ilyen egyszerűen nincs! -jött izgalomba a kihívó. Komoly veszélyben érezte a győzelmét, s ezzel a csókját, ezért megpróbált még egy ugrással előrukkolni. Csakhogy a következő ár túl nagy falatnak bizonyult. Maga alá gyűrte kíméletlenül, egy az egyben elnyelték őt a habok, csak deszkája csücske bukkant ki egy pillanatra.

- Ó, te jó ég! Ezt nem akarom elhinni! Tomlinsont elnyelték a gyilkos habok! Hol van Tomlinson? -pattant fel kényelmes székéből a göndör, s vele együtt mindeki a vizet fürkészte, akár egy vadászatban levő sas.
Nina hahotázva simult a Louist bekebelező óriás tetejére, ami két csavar után fellőtte őt az égbe.
A perzselő időjárás nem volt akadály: az idő attól megfagyott. A nézőtér egyetlen nagy 'úúú'-t hallatott. Ijesztő magasságba röppent a szőke lány. Kétséges volt, hogy ebből ép landolás lesz-e.
Közben előkerült Tommo is, aki megázva sietett a part fele. Teljesen elszomorodott.

- Kedves szurkolók, nem jutok szóhoz! Nina Horan még mindig a deszkán! Micsoda landolás, egek! Gyönyörű volt!

Niall két ujját a szájába vette, és fültépő füttyentgetésbe kezdett. - Nina! -ujjongott kisgyermeki lelkesedéssel.

Nina megcsinálta, nyert. De cseppet sem volt ettől nagy az arca. Szerénykedve lépdelt ki a partra, s szúrta a földbe deszkáját. Lecsatolta a lábára erősített ketyerét, majd szemügyre vette megvert ellenfelét.

- Mit is mondtál, hogy bírom-e a vereséget? -gonoszkodott Nina, majd hozzátette- Bírom. De a győzelmet jobban! -mondta, majd udvariasan kézfogásra nyújtotta a kezét. Louis kezet rázott vele.

- Oké, Niall sosem említette, hogy így tudsz szörfözni. -túrta fel víztől letapadt haját. Csalódott volt, s közben ámulatba is esett. Egy lány kenterbe verte?!



6:56 pm, konyha
Nina egészen megörült a ténynek, hogy végre talált egy olyan jégkrémet, ami cukormentessége ellenére is ehető volt. Szóval ezen felbuzdulva vette ölébe a vödörnyi nyalánkságot, és a konyhakövön ücsörögve kanalazta mohón.
Odakint, a focipálya méretű teraszon megint lobogott a tűz, Niall és Josh virslit sütött, a többiek meg csak várták, hogy ehessék.

- Nincs kedved kijönni? -lépett a hűtőhöz Liam, és kivett egy doboz kólát.

- Eltaláltad! -nyammogott a lány a kanállal félig a szájában.

- Mi folyik itt fiatalok? -csoszogott be Louis is. Megint a 'szeretem a répát' pólójában.

- Nina felfalja az összes jégkrémet.

- Én is kapok? -ült le gyorsan mellé, s a konyhaszekrény ajtajának döntötte hátát. Nina gyorsan körbenyalta a száját, majd végighúzta csuklóját rajta. - Nyugi, nem vagy maszatos. -vigyorgott Louis édesen. Nina próbált undok arcot vágni, de aligha sikerült.

- Nem, nem kapsz. Nem ízlene. Nem répás. Cukormentes.

- Pfújj! -húzta fel orrát.

- Mit ártottak egyébként neked azok a szerencsétlen répák, hogy a te rajongásodat kell eltűrniük? -kérdezte félrebillentett fejjel. Nagyon gonosz, már megint.

- Nem is tudom. Csak úgy kipattant a fejemből az ötlet: sok répát fogok enni. És látod, most több millió rajongónk táplálkozik karotin dúsan. Miattam. -húzta ki magát büszkén. Nina fejét csóválta.

- Ja, majd jól túladagolják magukat a karotinból, aztán mindnek narancssárga feje lesz. Elmés.

- Utállak! -nevetett fel égnek emelt szemekkel, majd újra a lányra meredt.

- Én is magamat. -értett egyet, majd tovább evett.

- Tudom, hogy nem csípsz. Szóval nem akarlak zavarni -nézett jelentőséggel telten a bödön fagyira- Csak azért jöttem, hogy megkapd győzelmi jutalmadat! -motyogta, majd bal felét a lány fele fordította. Várta a pofont, összeszorított szemekkel. Nina eldobta a kanalat.

Őszintén? Nem akarta megütni őt. Teljesen elment a kedve tőle, ezért mást tett. Louis csodálkozott, hogy még mindig nem érzett ütést arcán. Óvatosan, remegő szemhéjjal nyitotta ki a szemét, és majdnem szívszélütést kapott, amikor meglátta, hogy Nina mézédes arca az övéhez ér. Puha puszit nyomott sármosan borostásodó állkapocscsontja fölé.

Nina lehunyta szemét, mert meglepődött. Miért is adta meg magát? Miért is puszilta arcon a kis öntelt hólyagot? MIÉRT IS?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése