2012. május 15., kedd

9. rész: Beilleszkedés?

Először is köszönöm a kommenteket, mert ezekből tudom, hogy érdekel még legalább pár embert a történet. :) Itt a következő rész, ha tetszett dobj egy komit bátran! Sokat jelentene. :) Puszi minden olvasómnak: KEEP SMILING! :)

Nina némán ült egy méregzöld puha kanapén, ölében egy laptoppal a légkondícionált helységben. Körülötte oltári kupleráj, ruhakupacok, cipők minden mennyiségben. Pontosan ki lehetett találni melyik ruhakupac kihez tartozik. Egyből felismerte öccse kék és piros Supra cipőjét a sarokban. Az ablak melletti fém ruhaállványon Harry és Zayn zakójai sorakoztak. Nina a vele szembeni fotel karfájára pillantott. Louis nadrágtartója csüngött rajta. Nina elgondolkodott: micsoda karrierje van ennek az 5 fiúnak. Egy éve még nem is ismerték egymást, fogalmuk sem volt egymásról. Most pedig egy elválaszthatatlan csapat, akik fenekestül felforgatják minden tinilány életét.
Nina annyira elbambul, hogy észre sem veszi, amint Liam beviharzik.
- Mizujs? -kérdezi, miközben beleharap a kezében tartott sajtburgerbe. Nina hirtelen Liam-re szegezi tekintetét.
- Nem sok. -mondja fakó hangon. -Liam, kérdezhetek valamit?
- Naná Nina. -neveti elmagát viccesen hangzó válaszán, majd lenyeli az utolsó falatot is.
- Te tudod mi a fene az a... Twitell? Twetter? Az az izé, tudod az interneten. -morog Nina, majd zsörtölődése után kifújja a levegőt. Liam elkerekedett szemekkel lépett közelebb a lányhoz.
- Twitter? -teszi fel a kérdést.
- AZ! - csap rá a laptop tetejére a lány. Liam nem akar hinni a fülének.
- A twitter egy mikroblog. Az emberek mindenfélét megoszthatnak a nagyvilággal. -magyarázza Liam. Nina úgy néz rá, mintha földönkívüli lenne.
- Oké. Meg tudod mutatni? Hol tudom megnézni?
- Először mondjuk csinálnod kéne egy account-ot.
- Micsodát? -háborodik fel Nina, amiért megint nem érti, mit beszél Liam.
Liam egy pillanatra összeszorítja a száját.
- Nina, de most komolyan...nem hallottál még róla? Az interneten leglátogatottabb szolgálatatása.
Nina halkan bevallja: -Még sosem használtam az internetet.
Liam hitetlenkdve mered az angyali arcú lányra, majd elneveti magát.
- Na ne már! Ne szórakozz velem!
- Komolyan. -fintorodik el- a legjobb... vagyis a volt legjobb barátnőm mindig telepakolta az iPodomat zenével. Minek kellett volna használnom egyébre?
- Olyan, mintha nem is a Földön élnél. -hülyéskedett Liam tovább, közben pedig megmutatta Ninának, hogy tud érdekes dolgokat felfedezni az interneten, ha unatkozna. Nina nagyra értékelte Liam segítségét, de tudta, hogy sosem fogja igazán érdekelni, amíg táncolhat helyette.

Kicsivel később az 5 jómadár és néhány stábtag autóba szállt, és elindultak egy interjúra. Persze az illetékes épület előtt nagy rakás rajongó várta a bandát. Niall rávette Ninát is, hogy tartson velük. A banzáj után egy óriási, telepakolt svédasztal várta az ifjú csillagokat. Niall egyből rávetette magát a habos süteményekre. Nina egykedvűen figyelte a sok finomságot. Végül csak nem tudta megállni, hogy ne kóstolja meg az epret, amit előtte a asztali szökőkútból hömpölygő, forró csokiba mártott. Louis-nak is Harry-nek is a csokis móka tetszett a legjobban. Mindenki odatobzódott. Niall szúrós pillantással meredt nővérére, amikor meglátta, hogy titokban nassol. Persze Niall könnyen van, ehet bármit. Nem beteg, és még meg sem látszik az alakján. -gondolta Nina.
- Szia kőkorszaki lány! -kuncogott Harry Ninára sandítva.
- Mi? -nézett értetlenül Nina. Harry játékosan oldalba bökte Louis-t.
- Nina még sosem internetezett életében. Nem tudta, mi az a twitter. -mesélte hangosan Louis-nak, aki undok arccal mérte végig a szóban forgó lányt. Nina kezdett dühbe jönni, hogy vicc tárgyává vált.
- Te csak ne beszélj kockafej! -morrant oda Nina. Niall felnevetett.
- Hé miért üres a tányérod? -lépett a lány mellé Timo is, akinek tele volt a szája.
- Csak nem vagyok éhes. -terelte el a szót.
- Előbb azt mondtad, ölnél egy szendvicsért. -nevetgélt Harry. Nina idegesen Niall-re sandított.
- Igazából nem szeretem ezeket. -hazudta, miközben végigmutatott a több méter hosszú sütemény és fagylalt rengetegen.
- Finnyás. -morgott az orra alatt Louis. Erre már Ninának is elege lett, és érezte, hogy menten eluralkodik rajta csípős nyelve.
- Fogd be! Semmi közöd hozzá, mit eszem, és mit nem. -csattant fel a lány, majd meg em várva a lepett Louis reakcióját, kimenekült az épületből, vissza az autóhoz. De útközben meglepő dolog történt vele. Egy tucat lány környékezte meg, és fotót meg aláírást kértek tőle. Nina lepetten, de jókedvűen csevegett a lányokkal. Lazán és ügyesen kezelte a helyzetet. A lányhoz perceken belül csatlakozott öccse is, aminek aztán nagy sikongatás lett a vége. Nina tréfálva odamorran az éppen autogramot firkálgató Niall-nek:
- Még ezt a kis népszerűséget is elveszed tőlem!
Niall válaszul csak dobott nővérének egy pimasz vigyort.
Nem sokkal később már úton voltak vissza a hotelbe. Nina egyből Niall szobája, vagy inkább lakosztálya felé vette az irányt. Idegbeteg módjára kopogott az ajtón, mire egy mérges arc fogadta. Louis volt az. Nina automatikusan suhant volna be, de Louis nem akart elállni az útból. Nina nem hagyta magát, csak leküzdötte az előtte levő akadály, még ha a vállával kellett is utat törnie magának.
- Niall! -szaladt oda a lány, mit sem törődve Louis-val.
- Tudom, tudom. Én beszéljek vele? -nyúlt farzsebébe az ágyon hasaló Niall. Időközben Louis felszívódott.
- Aha. De hangosítsd ki! -sürgette Nina, s közben idegesen rágni kezdte a körmét. Niall arca is megfeszült, amikor megnyomta a hívás gombot.
- Apu, itt Niall.
- Fiam! Végre hallom a hangod! -szólt bele bársonyos, mély hang.
- Hogy vagy? Minden rendben otthon?
- Minden, persze. -válaszolt a férfi, de hangja tele volt keserűséggel, s cseppet sem hatott őszintének. Nina búskomor arccal a plafonra szegezte tekintetét.
- Nina... -kezdte Niall, mire a férfi feldúltan a szavába vágott.
- Ne! Nem akarok róla beszélni! Csak így itt hagyott! -panaszolta
Niall mély levegőt vett, s Ninára sandított. A lány füle mögé igazította arcába lógó tincseit, aztán kivette öccse kezéből a mobilt.
- Apu! -szólt bele karcos hangján, mégis szelíden
- Nincs miről veled beszélnem! -közölte ridegen.
- Apa kérlek hallgass meg! Ne haragudj, hogy búcsú nélkül mentem el. Nem volt idő gondolkodnom, cselekednem kellett! -hadarta
- Cselekedned, persze. Ez a baj pont! Mindig csak cselekszel, de sosem gondolkodsz!
- Ne mondd ezt! -csuklott el hangja- Nem volt könnyű lépés.
- Képzeld nekünk sem az anyáddal.
Nina homlokára tapasztotta tenyerét. Próbálta fékezni nyelvét, nehogy valami olyasmit mondjon, amit ő is megbán.
- Apu sajnálom! Sajnálom, ha fájdalmat okoztam.
Niall lesütötte a szemét. Közben szőke, belőtt hajába túrt.
Nina tovább folytatta mondandóját:
- És akkor, csak hogy tisztázzuk a dolgokat...-emelte fel dacosan hangját. Niall tiltakozóan rázta fejét, de Nina nem engedelmeskedett. Azért is elmondta apjának az igazat anyjáról. A beszélgetés úgy végződött, hogy Nina dühösen kinyomta a telefont, Niall pedig felbőszülten kiabálni kezdett nővérével.
- Ez remek! Gratulálok! Megint remekül megcsináltad! -tapsolt Niall
- Tudnia kell az igazságot anyáról!
- Persze, neked egyből igazságot kell tenned mindenhol! Sikeresen össze fognak balhézni. Miattad! -Niall önmagából kikelve hagyta magára nővérét, aki tehetetlenségében eldőlt a puha ágyon. Edzésen lett volna a helye, ehelyett mély álomba szenderült...Álmából egy szűnni nem akaró, vékony hang szólongatása ébresztette fel.
- Nina! Nina! Ébredj! Nino! -hajtogatta kitartóan a lányos hang.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése