2012. május 26., szombat

15. rész: Csak egy fánk

" van az úgy, hogy nem azt csinálom, amit tudok, és van úgy, hogy nem tudom, mit csinálok." -írta gyöngy betűivel noteszébe Nina az ágyon hasalva.
- Figyi csajszi! -szólalt meg Baily az ágy melletti bőrfotelből. Közben éppen Fostert próbálta lefotózni a telefonjával. (íme az eredmény:)

- Hm? -kérdezte Nina, s közben a hátára fordult.
- Mi van Timoval? Odáig voltál érte, de most, hogy együtt vagytok... nem tűnsz annyira feldobottnak.
- Tudod Bayz, nem ő álmaim férfija az egyszer biztos.
Baily kérdően felvonja ívelt szemöldökét, várja, hogy Nina kifejtse kijelentését.
- Nem vagyok szerelmes. -rázza a fejét
- Pár napja jártok, még minden megtörténhet. -kuncog B.
- Kizárt. -jelenti ki határozottan
- Mert?
- Mert egy tahó! Láttad az új koreót? -ült fel az ágyon összegyűrve a takarót.
- Aha, tegnap este belestem a próbátokra. Mi a baj vele? Baromi jó lett!
- Az, hogy én csináltam!
- Akkor meg mi a francért hagyod, hogy Timothy hősködjön?
- Mert ő a koreográfus, neki van hírneve, és mert megígértette velem, hogy nem kavarok be neki.
- Miért ne kavarhatnál be? Csak kiderülne az igazság.
- Mert egy pár vagyunk Bayz!
- De te mondtad előbb, hogy nem fogsz beleszeretni.
- Tudom, de... jól esik egy kis gyengédség. -hajtotta le fejét Nina
- Most komolyan te vagy az ágyasa? -csattant fel kislányos hangján Baily. Nina halkan nevetett, s tenyerével eltakarta az arcát. - Tudod, hogy nem akarlak és nem is tudlak befolyásolni, és mindig melletted állok, bárhogy is döntesz, de ezerszer jobbat érdemelsz, mint ez az öntelt hapsi.
- Hogy mit érdemlek, azt hagyjuk. -komorodott el.
1:15 pm
A csipet-csapat elindult ebédelni egy gyorsétterembe, közben pedig Katie Swanderson (a főfőfő stylist, legfőképpen a One Direction kinézetéért felelős.) meglepetéssel készült a táncos brigádnak. Egy halom lóvét kaptak az ő javaslatára, hogy új ruhákra, edzőcipőkre költsék. Timothy egyből ujjongott, rosszabb volt, mint egy plázacica. Ninát ez már kevésbé dobta fel. A bevásárló körútra Baily is velük tartott, persze ő saját számlájára költekezett, és sokkal nőiesebb darabokat keresett. A két lány közül mindig Nina volt a bő pólós, szakadt gatyás, Baily pedig a magassarkús, fodros szoknyás.
Mivel a mikrobuszok a fiúkat szállították egyik interjúról a másikra, így taxival mentek. Útközben Baily persze megint magát fotózgatta, mint mindig. Ilyen téren éppolyan hiú, mint a mindig a tükör előtt tollászkodó Zayn. De Ninát ez cseppet sem zavarta.


Nina a többiekkel ellentétben ráérősen, és nyugodtan nézelődött. Nem annyira jött izgalomba a rengeteg márkás cucctól, de úgy volt vele, hogy ha neki ingyen van, miért ne. Talált is néhány neki való darabot. Egy fél délutánt eltöltöttek Chicago legnagyobb plázájában. Mindenki szatyrokkal megrakodva tért vissza a hotelbe.

4:12 pm, Chicago Fullerton Station
A fiúk a színpadon, főpróba, soundcheck, fény- és világítás-próba.
- Harry figyelj az ütemre! -szólt a hangkezelő pult mögül Frank, az énektanár
- Fényeket kérek! - hallatszott az utasítás egy másik férfitől
- A kettes mikrofonról vegyétek már le a tompítást! -kiabálta valaki idegesen
Kész őrültek háza volt, nem is sejtené az ember egy ilyen kaliberű koncert mögött hány száz (!) technikus kemény munkája van. Egyszerűen mindennek tökéletesen kell működnie.
- Hol a francban vannak a táncosok? - tépelődött James, majd a színpad elé sietett. A fiúk értetlenül álltak odafent. A zene elhallgatott, James a felbukkanó Timothy-val ordibál. Liam idegesen vakarta meg a tarkóját.
- Kész káosz -súgta oda Harry Louisnak, aki szintén feszült volt.
Hirtelen Nina tűnt fel a színpadon,a fiúk mögött, egy szál haspolóban és sortban.
- Csá tesó! -köszönt lepetten Niall
- Nina, mi a fenéért nem vagytok a színpadon? -hallotta meg a lány James hangját a hangfalakból. Felpillantott haja mögül, majd látta is a férfi türelmetlen arcát lent, a színpad előtt. Ninánál nem volt mikrofon, s mivel Louis állt hozzá a legközelebb kikapta kezéből a mikrofonját, hogy válaszolhasson Jamesnek.
- Azt mondták, hogy az I Want-ra jöjjünk fel. -szólt bele a mikrofonba, s a hangfalakból jött is a válasz megint.
- Tündérkém éppen az jönne! -teremtette le a férfi gúnyosan. Nina nem állt le veszekedni feleslegesen. Egy 'upsz' csúszott ki a száján, majd visszanyújtotta Louis-nak a mikrofont. Nina megint elkapta a fiú rosszalló tekintetét.
- Neked meg mi bajod van? -bökött fejével Louis fele dühösen. Nem értette, most megint miért ő a felelős. Ilyenkor érdekes, Timothy meghúzza magát valahol a sötétben, nehogy felelősséget kelljen vállalnia, amiért akkora pancser, hogy nem szólt a táncosoknak időben.
- Te. -rebbent meg szemöldöke- megint bolondok háza van! -tárta szét karjait.
- Louis ne legyél igazságtalan -szóltalt meg Liam szelíd hangján.
- Hagyjad, már nem érdekel. Puffogjon csak, ha jólesik neki ! -vágott egy pimasz fintort a lány. Közben végre felálltak a táncosok, Nina is beállt a helyére.


8:03 pm
Már vagy egy órája, megállás nélkül kántálja a tömeg a One Direction nevet, de a színpad egyelőre még sejtelmesen sötét, üres. Az öltözőben is éppen olyan nagy a hangzavar, mint odakint. Nina idegesen rohangál az embereket lökdösve: lába kelt a cipőjének.
- Nina 7 perced van, hogy elkészülj! -szólt neki James a halántékát masszírozva.
- Frank, a zenekar? Miért nincs még a színpad mögött? -jött be a zsúfolt, és zsibongó szobába Brendon.
- Most indultak el, máris ott vannak! -válaszolt Frank, majd elrohant.
- Nina, még fel sem öltöztél? - képed el Harry, akinek az egyik fodrász még utoljára tökéletesíti fürtjeit. Igazából feleslegesen tette, mert Harry utána egyből megrázta fejét, és összetúrta a haját, szokásos mozdulatával. A fodrász vetett rá egy csúnya pillantást, Harry meg csak angyalian visszamosolygott.
- Nem, mert ebben az őrültek házában semmit sem találok! -dühöngött fel-alá mászkálva.
- Csak nem ezt keresed? -termett előtte Jenna pimasz vigyorral az arcán, kezében Nina sárga Suprájával.
- Mi a fenét keres ez nálad? Add ide! -kapta ki idegesen a kezéből. Jenna élvezte, hogy megint sikerült felbosszantania Ninát. Nina meg nem hülye, és a lány fölényes tekintetéből egyből rájött, hogy ő dugta el a cipőjét.
- Nem örülsz neki, hogy megtaláltam neked? -tette az ártatlant.
- Fulladj meg! -köpte oda neki a szavakat.
Szerencséjére Louis éppen a hózentrógerjét igazgatta, miközben Harry folyamatosan lökte neki a hülyeségeket. Még csak az kellett volna, hogy a macsó megint az aljas kis barátnője védelmére keljen, és leossza Ninát.

-Srácok, kezdenünk kéne!
- A francba, a francba, a francba! -toporgott Nina feszülten, miután megkötötte cipőfűzőjét. Louis Ninára nézett.
- Mi a baj? -kérdezte Rosie, aki még gyorsan egy leheletvékony puderréteget vitt fel Louis arcára.




- Reggel óta nem ettem. -nyögte ki aggódva Nina, amit csak ő és Niall tudott, miért olyan veszélyes.
- Sajnos már nincs idő erre, mindjárt kezdődik a show! -mondta Rosie, miközben leellenőrizte gyorsan Zayn arcát is.
- Muszáj ennem valamit! -emelte fel követelőzve a hangját. Harry vigyorogva átkarolta a lány csupasz vállát.
- Nézd, ott van a dobozban a fánkom, én már úgy sem eszem meg. -bökött fejével az egyik ruhakupac tetején ékeskedő papírdobozra.
Nina nem túl lelkesen kinyitotta a dobozt, és lemondóan vette észre, hogy ezt bizony nem eheti meg. A sütemény úszott a tömény, rózsaszín cukormázban. Talán nem is cukros fánk, hanem fánkos cukor volt.
- Ez tömény cukor... -ingatta a fejét
- Úgyis mindig olyan savanyú vagy! - szólalt meg Jenna, de Nina elengedte a füle mellett kivételesen a sértegetést.
- Nem, szerzek gyorsan valami ehetőt! -rohant volna el, de Noah (az egyik csapattársa) visszahúzta a karjánál fogva, s Nina egészen beleszédült. Érezte, hogy minél hamarabb cselekednie kell valamit.
- Már nincs idő erre, nem mehetsz el! -mondta nyomatékosan.
- Tudod néha azért olyat is eszünk, ami nem a kedvencünk! -okoskodott Harry. Ninának két választása volt: csöbör vagy vödör? A cukros sütitől vagy az üres gyomrától fog elájulni? És itt, vagy a színpadon? Nina vakmerően megragadta a kerek fánkot, de ekkor elindultak a többiek a színpadhoz vezető folyosón.
- Nina gyere már, az Istenért! -ugrált Noah. Nina villámsebességgel tömte szájába a bódítóan édes süteményt. Csak reménykedni tudott, hogy nem lesz rosszul. Csak reménykedni...
Harry elismerően bólogatott: -Neked aztán jó nagy szád van! -nevetett, de Nina a poént most nem tudta értékelni. Érezte, hogy lesápad, és remegni kezd a keze. Szédelegve rohant Noah után a kivilágított folyosón. Hallotta, ahogy a színpad mellé érnek (mert látni nem lehetett semmit a korom sötétben), dobhártyája majdnem átszakadt a több ezres tömeg ricsajától.
- Hé, készen állsz? -lépett oda hozzá Timo, s karjait összefonta mellkasa előtt.
Nina csak erőtlenül hümmögött, amit elnyomott a zaj. Képtelen volt figyelni barátja szavaira, amint sok szerencsét kíván a csapatának. A lány megigazította szögegyenesre vasalt copfját, majd oldalra sandított. Az 5 jómadár is készen állva toporgott már az indító jelre várva.

- Niall! -botorkált oda a lány öccséhez, elszakadva a csapatától-, s bágyadt arccal ragadta vállon. Érezte, hogy menten nagy baj lesz, neki nem szabad felmennie arra színpadra.
- Na mi az szöszi? -kérdezte Harry jókedvű izgatottsággal várva, hogy a színpadra léphessenek.
- Niall, rosszul vagyok! -szuszogta, s a többiek is észrevették már, egyre erősebben remeg a teste. Niall halálra rémülve rohant el, s közben azt ordibálta: -Állj, álljatok le, szóljatok, hogy várjanak. Baj van!
Nina Zaynre támaszkodott, tudta jól, mindjárt elsötétül a világ. Louis megint zsörtölődött magában, s azt gondolta, már megint ki a főszereplő? Hát Nina Horan, ki más?
- Nina mi a baj? Hallod? Hallasz engem? -lépett hozzá közel Harry, s hangja komollyá vált. Nina ha akart volna, sem tudott válaszolni, összecsuklott, mint egy rongybaba. Harry és Liam azonban időben elkapták. Louis megrökönyödve figyelte az esetet...

Louis szemszöge:Most először éreztem azt, hogy nem a szokott lelkesedéssel fogok a színpadon állni. Persze semmi pénzért nem akarok a rajngóinknak csalódást okozni, de a mai nap után tényleg nagyon gyötörtnek éreztem magam. Itt van ez a csaj is... Niall nővére. Én persze mondtam Niall-nek, hogy nem ide való, de ő ragaszkodott hozzá. Hát tessék. Nem azért, de azótá vált ilyen stresszessé a turné, amióta betette a stábba a lábát. Tényleg tehetséges, de egy csepp felelősségérzet és fegyelem sem szorult belé.
Az utóbbi napokan azonban egészen elcsendesedett, Niall szerint minden energiáját a táncba fektette. Az új koreográfia tényleg kirobbanó lett, sokkal jobb, mint a régi. Timo tud valamit, csak azt nem értem, mit esz úgy ezen a irritáló lányon.

Amikor a színpad melleti sötét kis placcon várakoztunk, sok minden átértékelődött bennem...
- Vas happenin'? -hülyéskedett Zayn, Harry Niall-t pofozgatta, Liam meg nevetve próbálta őket rendre inteni. Fura, igaz? Ha nevetésről vagy baromkodásról van szó, abban én mindig nyakig benne vagyok. De ezúttal nem. Aztán odajött Nina, és cirkuszolt. Először azt hittem, megint csak arra vágyik, hogy Niall vele foglalkozzon, és ő legyen a középpontban, de aztán én is észrevettem, hogy furcsamód reszketni kezdett. Szemei bágyadtan pislogtak, és egyre nehezebben vette a levegőt. Kicsit megijedtem, bevallom. Amikor elájult, különöset éreztem. Azt akartam, hogy nyissa ki a szemét, és közölje, hogy csak vicc volt. De nem tette. Olyan ártatlannak és védtelennek tűnt. Niall könnybe lábadt szemekkel rohant segítségért. Harry karjába kapta a pillekönnyűnek tűnő lányt, és a backstage fele rohant vele. Zayn, Liam és én ott maradtunk. Megmukkani sem bírtunk. Kínos volt. Zavartan harapdáltam a számat, mígnem jött Brendon.
- Fiúk, 20 percet csúszunk. -mondta kutyafuttában, majd az idegeskedő Timothy-hoz sietett a hírrel. Fura volt, hogy a srác meg sem kérdezte Brendont, mi van Ninával. Mintha nem is a barátnője egészségért aggódna, hanem a nyamvadt táncuk miatt. Odaléptem mellé, és megkérdeztem mi van Ninával.
- Csak elájult, biztos nem evett. De emiatt most csúszunk egy csomó időt! -puffogott, s nekem meg automatikusan az égbe szöktek szemöldökeim. Szóval igazam volt. Erőt vettem magamon, és visszasiettem az öltözőbe.
- - - - - - - - - - - - 
Amikor Louis belépett az öltözőbe, mindenki idegesen sürgölődött az angyal arcú lány körül. Nina még mindig falfehér, de már tudatánál volt. Niall apáskodva simogatta az arcát.
- Hozzak neked valamit? Egy pohár vizet? -kérdezgette Harry, és látszott rajta, hogy annyira szeretne segíteni valamiben. Ezt Nina és észrevette, ezért -bár nem volt szüksége rá- kért egy pohár vizet. A fürtöske persze rohant is, teljesíteni a feladatot, és örömmel nyújtotta át a poharat.
- Kösz Harry! -mosolyodott el halványan a lány. Szegény srác, fogalma sincs róla, hogy valójában az ő fánkja okozta az ájulást. De szerencsére Nina megúszta ennyivel, hisz ennél sokkal vészesebben is alakulhatott volna.
- Minden rendben? -lépett oda csendben Louis Niall mellé.
- Aha, már kutya baja. Csak kicsit túlhajtotta magát mostanában. -füllentett Niall. Nina erőtlenül felpillantott Louis-ra. Meglepte, hogy pont ő jött be, érdeklődni hogyléte felől. Bezzeg Timo...tojik a fejére. Kedves.

- James, fel tudok lépni! -kelt fel a fotelból a lány, de a körülötte állók egy emberként nyomták vissza a puha ülőkébe.
- Nem, az ki van zárva! -tiltakozot hevesen, s ellentmondást nem tűrve felemelte a tenyerét.
- Pihenj szöszi! -nyomott Harry egy puszit a lány arcára. A tömeg lassan oszolni kezdett.
- Én nem akartam megint zűrt csinálni! -súgta oda Niallnek.
- Tudom. De ígérd meg, hogy jobban odafigyelsz leközelebb, hogy rendszeresen egyél! -ölelte meg nővérét.

8: 45 pm
A koncert végre elkezdődött. Rosie megparancsolta Ninának, hogy maradjon a fotelben, pihenjen. Persze Nina tudta jól, hogy ez felesleges, mert már semmi utóhatását nem érezte rosszullétének. Unatkozni kezdett, ezért körbesétált a hatalmas szobán, s közben minden ruhát, kelléket, kozmetikumot megfogott, megvizsgált. Egész véletlenül a kezébe akadt Louis mobilja. Nina körbesandított, de a szoba üres volt. Mindenki az irányítószobából kukkolta a kijelzőkön is zajló koncertet.
Kicsit gonosznak érezte magát emiatt, de kíváncsisága erősebb volt. Belelesett hát a beérkező üzenetekbe, de pechére csak Jenna nyálas üzeneteivel volt tele.

9:56 pm
Nina egyre jobban nem tudott mit kezdeni magával. Kilépett a huzatos folyosóra, s jókedvűen hallotta meg, hogy éppen a One Thing szól. Hiába zengte be a folyosót a koncertről beszűrődő dallam, Nina fülét megütötte Brendon hangja, amint az ő nevét emlegeti. Érdeklődve közelített a hang irányába, majd egy ajtó előtt állt meg. Fülét rátapasztotta, s így mindent hallott.

- Nem, nem vagyok hajlandó ekkora kockázatot vállalni. -hallatszott James hangja.
- De azt belátod, hogy sokkal több tűz van benne, mint Jennában. -szólalt meg Brendon is.
- Nina piszkosul jó táncos, de beteg. Ekkora megterhelésnek nem szabadna kitennie magát. A bátyám élsportoló, és a cukorbetegsége miatt kénytelen volt abbahagyni.
- Nem dobhatod ki, Niall miatt sem.
- Nézd Brendon, Jenna pár hét múlva felépül, addig pedig valakit csak kerítünk a helyére. Sok száz tehetséges táncos rohangál kint az utcán.
Nina megütközve hallgatta a párbeszédet.
- Niall nem fogja engedni. Ki fog borulni.
- Meg kell neki is magyaráznunk, hogy a nővére betegsége nem játék. Itt intenzív terhelésnek lesz kitéve, amit nem fog bírni, hiába erősködik.
- Jó, de mit mondunk neki? Bocs Nina, de már nem kellesz, repülj haza. Ez bunkóság James, várjunk ezzel.
- Nem, én döntöttem. A csapatban nincs helye. Haza kell mennie. -mondta ki a végszót a férfi.
Nina szörnyülködő arccal futtatta végig magában a hallottakat. Nem akart hinni a fülének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése