2012. május 19., szombat

11. rész: Táncold ki a dühöt!


Kérlek, ha olvasod a blogom, dobj egy kommentet, vagy csillagozz, hogy lássam kiket érdekel a firkálmányom! Jól esne, köszönöm! :) Puszi nektek és jó olvasást!


Nina azt érezte, hogy csúnyán kudarcot vallott. De nem tudta, mit csinált rosszul. Elege volt abból, hogy az emberek előítéletekkel fogadják, és bíráskodnak a feje fellett. Hiszen nem is ismeri őt senki. Mégis mindenki elítéli.

Nina az üres táncterembe viharzott. Megállt a tükörfal előtt, lehajolt, két kezét összefűzte, s tarkójára szorította. Vett néhány mély lélegzetet, aztán bekapcsolta a hifit. Dobhártya sértő zene ütött fel, ritmusa felülírta a lány szívdobogásának ritmusát. Nina mellkasában a tomboló vihar táncmozdulatok formájában kezdett kiszabadulni, s ezzel egyre jobban el tudta magát engedni. Ez volt az egyetlen és a legmegfelelőbb módszer, hogy szabad lehessen. Amíg táncolt, megszűnt minden körülötte. Leomlottak a maga köré vont vaskos falak, eltűnt az égető fájdalom a bőre alól, köddé váltak a problémák, kiszabadult az elnyomott düh és bánat. Közben sokszor becsukta szemét, a zenét lassan nem is hallotta, mert eggyé vált vele. Olykor dühösen nekifutott a falnak, s visszapattanva róla egy szaltóval érkezett a földre. Nina igazán profi a szaltókban, levegőben pördülésekben, flikkekben, kézenátfordulásokban, robotos mozgásban volt, de nem kis hozzáértéssel szőtte tele mozdulatait hastáncos, latinos, hip-hop-os elemekkel. Az egész mozgásvilág élesen eltért a Timothy által betanított háttérkoreográfiáktól. Annál sokkal energikusabb, összetettebb, mélyebb érzelmű volt. Most sem volt másképp, ám az ordító zene hirtelen abbamaradt. Nina észrevette a tükörben Louis-t. A szőke lány dühösen felhúzta az orrát, majd felháborodva odasietett a fiú elé. Útközben hevesen kalimpált kezeivel, miközben véleményétől visszhangzott az elnémult terem.

- Mégis mi a fenét csinálsz? Hagyj békén és húzz el!

Louis szemei a szokatlan fényviszonyoktól türkiszkéknek tűntek. Flegma megvetéssel szólt vissza.

- Nem hiszem el, hogy te még zenét sem tudsz kulturáltan hallgatni! A falak repedeznek a hangerőtől! Mi a fene bajod van? Miért nem tudsz normálisan viselkedni? -dühödött be a végére Louis is, s maga is meglepődött, hogy ilyen mély és erős haragot vált ki belőle valaki.

Nina megelégelte az örökös szidalmat. Kézfejével letörölte homlokáról az izzadságot, majd csipőre tette a kezét. Arca erősen megfeszült.
- Na jó. -nyelt egyet- Eltűrtem, hogy beszóltál. -emelte fel kezét, s ujjain számolta felsorolását- Eltűrtem, hogy merő elfogultságból, vagy merő unszimpátiából elhordasz mindennek, és eltűrtem azt is, hogy az a ribanc Jen...

Louis erőszakosan megragadta Nina csuklóját. Türkisz szemei résnyire szűkültek.
- Nem merj így beszélni róla! Megértetted? -rántotta meg durván a lány vékony karját. Nina elméje elborult. Vadul rántotta ki csuklóját a fogságból, majd minden erejét összegyűjtve lökte meg a fiút feszes mellkasánál. Louis kissé hátrahőkölt, éppen csak nem esett neki a falnak. Harry döbbenten sietett a színtérre.
- Hé, hé! Nyugalom! -kiabálta, de se Louis, se Nina nem vett róla tudomást.
- Én legalább tudom ki vagyok, és könnyedén nézek tükörbe. De te? Egy nagy hazugság vagy! Próbáltál már magadba nézni? Azt hiszed, te vagy a tinilányok hőse, a tökéletes Louis Tomlinson, a kis tökéletes barátnőjével?
- Nina állj le! -állt a szőkeség elé Harry, s gyengéden hátrébb terelte Louis-tól.
- Na nem! Ezt sem én kezdtem fürtöske, hanem a nagy cimborád! Inkább őt állítsd le! Vagy én fogom! -őrjöngött magából kikelve, s közben mérgesen zilált. Harry kétségbeesett tehetetlenségétől, hátrafordult barátja felé. Louis lejebb húzta csíkos polója alját.
- Hú de erős lett valaki! Te fogod ellátni a bajom? Féljek? -gúnyolódott felbőszülten
- Louis! -morrant rá Harry, mire az említett csak legyintett, majd sértődötten kiviharzott.
Nina megtörölte arcát polója aljába, majd végighúzta nyelvét alsó ajkán. Harry zavartan bámult a terem legtávolabbi zugába, s közben tétovázva hajába túrt.
- Nina -szólalt meg végre
- Ne! -emelte fel mutató ujját a lány. Nem akarta, hogy most még egy oktalan fejmosást kapjon. Ki a fenét érdekel, hogy ő Harry Styles? Ninát nem hatotta meg a fiú kutyus tekintete, a játékos fürtjei, sem az imádnivalónak titulált akcentusa.
- Félreérted! -fogta meg kézfejét, s visszahajtotta karját a törzse mellé. Nina fáradtan fújtatott egyet, majd lófarokba fogta loboncát, és az egész hajkupacot a job vállára dobta. Hátat fordított Harry-nek, és az ajtó fele indult volna. Csak volna, mert eszébe jutott, hogy Harry az ő oldalára állt Louis-val szemben, a pár órája meghalott beszélgetésükben. Így Nina megadva magát visszafordult, s kérdően széttárta karjait.
Harry halványan elmosolyodott, s a fal menti padra ült. A mellette levő helyet megpaskolta kezével, jelezve a lánynak, üljön mellé. Nina engedelmeskedett egy szemforgatás közepette. Könyökét térdein támasztotta meg.
Harry komoly arccal fordult a lány felé.
- Mi lenne, ha elmesélnéd? Mi ez köztetek Louis-szal?
- Elmeséljem? Minek? Úgy sem hinnéd el. -morgott, s megrántotta a vállát. Gyakori szokása volt.
- Ja, biztos nem hiszek majd neked. -viccelt, de arca komoly maradt.
- Oké. -egyenesedett fel ültében, hátát  hideg falnak nyomta, s karba tette a kezét- Legyen. Délelőtt eléggé felforgattam itt mindent, mivel nem értem oda időben a főpróbára. De ezt biztos hallottad valakitől, mert itt általános Nina-gyűlölet van. -tréfált Nina, s közben a hajával játszott. Harry némán figyelt, bólintott. - Aztán Jenna megállított a folyosón olyan szöveggel, hogy baromira nincs itt keresnivalóm, nem vagyok elég jó, hogy őt helyettesítsem meg hasonlók. -utánozta Jenna vékonyabb hangját, s fintorgott közben - aztán jött a daliás vitéz, és Jenna védelmezésére kelt, akinek még volt pofája ártatlan arccal azt mondani annak a baromnak, hogy én kötöttem bele. Na akkor el lettem mondva minden szépnek és jónak a barátocskád által.
Harry arca megrezzent. Érdeklődve figyelt tovább.
- Most pedig csak kicsit táncoltam volna, ha ez az idióta nem kapcsolja le a zenét, és nem esik nekem megint a hülye papolásaival. Leribancoztam a hazug kis nőjét, mire megragadott a csuklómnál fogva, ezért löktem meg.
A mondandója végén Nina szaporábban kezdte venni a levegőt. Ma túl sokszor ment fel a vérnyomása. Harry egy ideig nem szólt semmit, szótlanul emésztgette a lány igencsak őszintének tűnő vallomását. Aztán hirtelen a karórájára pillantott, és lepetten szökött égbe szemöldöke.
- A francba, mennem kell hangpróbára. De figyelj Nina!  Én szeretném, ha bíznál bennem!
- Nem ígérhetek semmit. -válaszolt fakó hangon.
- Megteszel nekem valamit?
- Kétlem. -néz fel érdeklődve Harry arcára. Harry elneveti magát. - Na jó, bökd ki! -sóhajt Nina, s elfojt egy apró mosolyt.
- Bármikor bánt vagy nyomaszt valami, vagy ha úgy érzed jó lenne, ha valakinek kiönthetnéd a szívedet, akkor nyugodtan fordulj hozzám! Rendben?
- Mi a francért foglalkozol velem annyit?
- Nem tudom. Kedvellek. Csak úgy. -kelt fel a fiú, s elindult kifelé.
- De nem kell. Jól megvagyok lelkisegély nélkül is. -vette fel gyorsan a védőpajzsát Nina.
- Oké. -tette fel megadóan a kezeit huncut vigyora kíséretében - Csak egy ajánlat volt. -mondta, majd eltűnt. Nina nem tudta hova tenni Harry jóindulatú közeledését. Szokatlan volt, de ennek ellenére kénytelen volt bevallani, hogy jól esett neki.
- Most akkor Harry-vel mi van? Mosolyszünet? -kérdezte Jenna, miközben karjait Louis nyaka köré fonta.
- Nem tudom. Ha amellé a idegesítő csaj mellé áll, akkor legalább szeretném tudni miért. Engem mégis csak régebben ismer. -motyogta gondterhelten
- Lou, Harry a legjobb barátod. Ne hagyd, hogy ez a borzalmas nőszemély közétek álljon. -nyomta oda szájfénytől csillogó száját a fiú arcához. Louis lágyan elmosolyodott a lány csókjától.
- Nem fér a fejembe, hogy Niall-nek ilyen testvére van. Tűz és víz.
- Amint helyrejön a lábam, teljes gőzzel visszatérek a tánckarba, és ez a csaj pedig elhúzhat a fenébe!
- Hé srácok, nem láttátok Harry-t? -toppant be az öltözőbe Niall. Szájából egy fél szendvics lógott ki.
Jenna és Louis egyszerre rázta a fejét.
- A hangpróbán láttam utoljára. Ha megtaláltad, mondd neki, hogy én is beszélni akarok vele! -szól Louis
- Rendicsek. -bólint tele szájjal Niall, majd lenyeli a falatot- De Louis mondd már el, mi van veletek? Összevesztetek? -kérdezi beljebb lépve egy lépést, majd leveszi baseball sapkáját.
- Nem hiszem, hogy tudni akarod. -ráncolja homlokát Louis
- Na jó, kivele! Mi miatt kerülitek egymást? Mindenki erről beszél!
- A nővéred miatt. -böki ki az igazságot, mire Niall arca lefagy.
- Ne...
- Harry valamiért nagyon védelmezi, pedig te is beismerted, hogy alig két nap alatt óriási felfordulást okozott. És kitudja mi lesz ezután. Majdnem Jenna torkának ugrott, ha nem vagyok ott!
- Jaj Lou, hagyd már. Már nem is emlékszem rá! -legyintett kedves hangon.
- Erről én miért nem tudtam hamarabb? Megyek és kitekerem a nyakát! -rohant el Niall. Jenna Louis nyakához bújt, s közben elejtett egy észrevehetetlen, de elégedett mosolyt.

A stadion mögötti placc nemcsak a turnébuszok parkolására szolgált, volt itt egy csomó beépítetlen vas színpadi elem, mindenféle fém óriás alkatrész. Nina jó ötletnek látta, ha felmászik az egyikre, s a kicsit sem biztonságos helyen ücsörögve, elszívhat egy szálat. Tudta, hogy nem tesz jót ezzel egészségének, ráadásul megígérte öccsének, hogy leszokik. Kisvártatva Timo tűnt fel, s néhány szökkenéssel felmászott a lány mellé. Nina egyből a srác csokoládé szemeit kutatta tekintetével.
- Nem is tudtam, hogy ennyire királyul táncolsz! -ismerte el Timo, amin Nina ledöbbent. Kérdően fordult Timothy-val szembe, aki látva a lány mit sem értő arcát, folytatja: - Gondolom nem is sejtetted, hogy a próbaterem tükörfala mögött egy szoba rejlik, ahonnan mindent látni. -nevetgélt, s közben végigsimított fehér trikóján. Nina csodálkozóba esett, szája résnyire nyitva maradt. Timo farzsebéből két szál - már ránézésre is- marihuánás cigit vesz elő. Az egyiket szájába veszi, a másikat a lány felé nyújtja. Nina meg sem rökönyödve elfogadja, hiszen jól ismeri hatását. Tudja, hogy néha csak ez segít. Az eddig szívott szálat gyorsan elnyomja, s Timo felé tűzért hajol az új meggyújtásáért.
- Szóval tetszett a műsor? -dönti oldalra a fejét Nina, s közben a szél belekap hajába.
- De még mennyire! -fújja ki a füstöt, amit a levegő élénk mozgása gyorsan messzerepít. Nina elvigyorodik, majd Timo is. - Arra gondoltam, kellene egy új nyitókoreót terveznünk.
- Nünk?
- Szeretném ha segítenél. Tele vagy jobbnál jobb ötletekkel, ahogy néztem a délutáni "lazulásodat".
Nina szemei felragyognak. Timothy finoman a lány sima arcához érinti sajátját. Egymásra fújják a füstöt. Hirtelen Nina azon kapja magát, hogy Timothy vaskos ajkai az övére tapadnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése