2012. május 18., péntek

10. rész: Nem vagy pótolhatatlan

Mint láthatjátok turbóra kapcsoltam, rögtön két részt tettem közzé, és már írom a következőt! Remélem tetszik! Puszi nektek!

- Nina kelj fel! Már a tánc főpróbán kellene lenned! -rázta meg Rosie a vállánál fogva a szőke lányt
- Csssss... -suttogta még mindig csukott szemekkel, majd Niall párnájába fúrta az arcát.
Rosie türelmes lány volt:
- Timothy már égen-földön keres! -mondta, mire Nina szemei kipattantak, és sietősen felült kényelmes fekvő helyzetéből.
- Timo engem keres? -kérdezett vissza álmosan, de feldobódva.
- Igen, és irtó dühös! -harapott vörös ajkaiba Rosie.
Nina lelombozódva vakarta meg a feje búbját.
- Mióta alszok? -kérdezte, majd nyelvpiercingjét a fogaihoz kocogtatta.
- Fogalmam sincs, de a tegnap esti próbán sem voltál. Nem rég pedig elkezdődött a főpróba.
- A francba! -csapott a takaróra, majd sietősen a fürdőbe viharzott. Éppen magára csapta volna az ajtaját, mikor még gyorsan visszafordult, és kidugva a fejét annyit mondott:
- Köszi Rosie, hogy szóltál! -ejtett el erőtlen mosolyt a keleti szépségű lány fele. Aztán sietve letusolt, s ruhák híjján egy szál törölközőbe csavarva magát, rohant végig a hotel folyosóján. Remélte senkivel nem fut össze, de tévedett. Mint mindig. Louis és Brendon hirtelen a vizes hajú szőkeséggel találta magát szembe. Louis szóhoz sem jutott, s ha kicsit talán el is pirult, azt rosszalló tekintetével palástolta. Brendon megrökönyödve meredt a lányra, minden lazaságától és jófejségétől mentesen ordított Ninával.
- Te meg mégis mi a fenét csinálsz itt? Régen a főpróbán a helyed!
- Tudom, sietek, mindjárt ott vagyok! -közölte Nina nyugodtan, rezzenéstelen arccal.
- Ezt nem csinálhatod! Egy rakás ember munkáját hátráltatod a nemtörődömségeddel! Akarod te ezt csinálni egyáltalán? Vagy keressek mást a helyedre? Nem vagy pótolhatatlan! -gesztikulált hevesen, s közben karjaival a levegőben hadonászott. Nina arca továbbra is érzéktelen maradt, annak ellenére, hogy belül őrjöngött. A "nem vagy pótolhatatlan" mondat kegyetlenül lukat ütött mellkasán.
- Ne üvöltözz már! Te is csak feltartasz! -vetette oda dacosan, mire Brendon szemei vérben forrtak. Nina gyorsan faképnél hagyta őket, s magára csukta szobája ajtaját. Kapkodva felhúzta az egyik bőülepű nadrágját, egy ujjatlan trikót, végezetül beleugrott a stábtól kapott Supra csukájába. Szó szerint futott a lifthez, majd le a bársonyszőnyeges lépcsősoron. A bejáratnál az öltönyös őr készségesen nyitotta ki neki az üvegajtót. Nina meg sem köszönte, őrült módon rohant át a forgalmas úton, el néhány háztömb mellett, majd az óriási stadion hátsó bejáratához igyekezett. Loholva toppant be a főpróba közepére.

- Bocsi, bocsi,bocsi! -hadarta, miközben egy helyben toporgott.

- Nina ez így nagyon nem lesz jó! Még akkor sem csinálhatsz ilyeneket, ha te vagy Niall testvére, érted? -emelte fel sötét szemöldökét a fiú. Nina képtelen volt figyelni Timothy szavaira. Szemei a srác méretes bicepszein állapodtak meg.

- Aha. -bólintott bambán.

- Egy utolsó esélyt kapsz, ha elszúrod, keresnem kell valaki mást! Brendon már most ki akart dobni. Fél óráig könyörögtünk neki Niall-lel, hogy adjon neked egy utolsó lehetőséget! -magyarázta, vastag ajkai gyorsan mozogtak.
Nina lepetten fogadta a hírt. Se köpni, se nyelni nem tudott. Borzasztó jól esett neki a gesztus. Az ilyenek voltak azok a dolgok, amik még egyben tartották megcincált lelkét.
Nina vészesen közel lépett a magas sráchoz. Lábujjhegyre állt, hogy szemük egy magasságban legyen. Orruk majdnem összeért.

- Köszönöm! -mondta halkan, s jelentőségteljesen belenézett Timo barna szemeibe. Timo megfogta a lány izmos vállát.

- Ne csak nekem köszönd! -mosolyodott el.
Nina minden elmulasztott gyakorlás ellenére remek formában volt, igyekezett a legjobban teljesíteni. A főpróba végén elnézést kért a táncosoktól is. Úgy érezte, meg kell tennie, pedig aligha utált valamit jobban annál, mint amikor neki kell megadnia magát.
A kulisszák mögött  kivel fut össze, ha nem Niall-lel? Egyikük sem szólt a másikhoz. Niall mögül viszont Jenna lépett elő, Niall pedig rezzenéstelen arccal odébbállt. A lány térdig érő gipsszel is jól festett. Haja persze most is tökéletesen állt, apró loknikba sütve, szemén felfelé ívelő macskás smink. Nina kicsit rosszul érezte magát. Haja izzadt és kócos volt, arca kipirult.
Jenna szigorú pillantással rázta a fejét.

- Szégyellem magam, hogy te kerültél a helyemre!

- Mi van? -tört ki az illetlen reakció Ninából.

- Az, hogy nem érdemled meg, hogy a csapatban táncolhass! Én sosem hagytam volna cserben őket!
- Én sem hagyom! -vágta rá egyre dühösebben, és egyre rekedtebb hangon.

- Ó, de még mennyire, hogy azt teszed! Timo-nak rengeteg munkája van ebben az egészben, te pedig szándékosan tönkreteszed az egészet. Mert neked kell lenned a középpontban, igaz? -tette csipőre a kezét, s sértődötten előre dobta barna fürtjeit. Nina kezdte azt érezni, hogy mindjárt nekimegy ennek a majomnak.

- Mindjárt megmutatom, milyen az, amikor én szándékosan akarok tönkretenni valamit! -sziszegte fogai közül, majd lépett egyett Jenna felé. Ebben a pillanatban azonban ki más, ha nem Louis tévedt a képbe. Védelmezően barátnője elé állt.

- Hozzá ne merj érni! Mégis kinek képzeled magad? -vonta össze felháborodva szemöldökét a fiú. Nina megvizsgálta Louis arcát. Szemei ragyogtak a haragtól. Vonásai tökéletesek, arca sima, napsütötte barna, haja belőve. Nina habozott pár másodpercig, amíg válaszolt.

- Nina Horan-nek képzelem magam. A barátnődet pedig... -folytatta volna, de Jenna hisztérikusan a szavába vágott.

- Ez a dilis nekem esett! -fordult Louis felé - Nem elég, hogy ő tölti be a helyemet a csapatban, még támad is engem ok nélkül! -panaszkodott, s a mondat végén gonoszan Ninára sandított.

- Te hazug liba! -tátotta el a száját, s csak Louis volt az akadálya, hogy ne üsse arcon. Louis keserű vigyorral nézett fel a plafonra. Talán azon gondolkodott, hogyan fogalmazza meg a véleményét, hogy elegáns és ízléses maradjon. Közelebb lépett a szőkéhez, s annak szintén feszült baba arcába fúrta gyilkos pillanatását, miközben beszélt hozzá:


- Már akkor leírtad magad, mikor láttam, hogy Niall mennyire kibukott miattad. De neked ez sem elég! Te tényleg csak magaddal vagy elfoglalva, csak az számít, hogy neked jó legyen, és közben mindent tönkreteszel, mindenkit kiborítasz, és a legdurvább, hogy mindez cseppet sem érdekel! -mutatott Ninára közben, akinek fülét szinte égették az elhangzottak. Tudta, hogy hiába mondana bármit, nem hinnének neki, nem lenne értelme. Így csak ennyit tett hozzá Louis eszmefuttatásához, mielőtt faképnél hagyta volna Barbie-t és Ken-t.

- Aha. Igazad van! Máglyára velem! -tette mindezt gúnyos hangon. Nina erősnek akart látszani. De amikor végre talált egy emberektől mentes, sötét kis zugot a színpad mellett feltört belőle minden elfojtott érzelem. Egyszerre érzett dühöt, megbánást, szomorúságot és ürességet. Vizes tekintettel bámult maga elé, s erősen koncentrált, nehogy elejtsen egyetlen könnycseppet sem. Arcát felhúzott térdébe temette. Percek teltek el, amikor Nina felkapta a fejét Harry és Louis hangjára.
- Szerintem kicsit igazságtalan voltál vele. -hallotta Harry erős brit akcentusát.
- Haver, nem láttad, de majdnem nekiesett Jennának! Ráadásul ma reggel Brendon is majdnem  idegösszeroppanást kapott tőle.
- Is?
- Timothy, Niall, Jenna... mindenkit magára haragított.
- Szerintem csak meg kell szoknia a turné ritmusát.
- Szerintem meg a legrosszabb döntés volt, hogy idejött.
- Lehetnétek vele türelmesebbek. Niall miatt is, annyira szereti.
- Persze, mert a testvére. Isten ments, hogy ilyen emberhez bármilyen közöm legyen!
- Bocs Louis, de... nekem nincs bajom vele. Bírom a csajt.
- Mégis mit bírsz benne? Egy bunkó.
- Nincs igazad! Nem is ismered! -csattant fel védelmezően Harry.
- Nem is akarom! -vágott vissza Louis, majd elnémult a veszekedés. Nina könnyes tekintettel osont ki rejtekéről, majd észrevétlenül kilopózkodott a stadionból, vissza a hotelbe...
Tévedtek mindazok, akik eddig azt hitték, hogy a One Direction turnéja csupa móka és kacagás...mert ahová a rajongók nem látnak be, a kulisszák mögött zajlik igazán... az igazi élet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése