2012. május 27., vasárnap

16. rész: A pofon


11:59 pm, Chicago Fullerton Station, művészbejáró, buszgarázs.
Nina Horan magányosan ücsörgött az egyik betontömb tetején. Egy hajszál választotta el attól, hogy valami őrültséget csináljon. A mai napig képtelen volt elfogadni a tényt, hogy beteg, s, hogy ez lemondásokkal jár. Nem, a táncról nem mondhatott le, még a cukorbetegsége árán sem. Életét már csak ez az egy dolog tartotta egyben. Nem vehetik el tőle, ha kell élete árán is ritmusra fogja rázni. De most mégis zsákutcába került: kirúgják. Nincs tánc, nincs Niall. Otthon pedig a csalódott szülei várják. A helyzet nem túl fényes.


A fiúkkal (pontosabban csak Niallel és Harryvel) a koncert után egyből készített a helyi tv egy kis interjút. Nevetve válaszolgattak, szokásukhoz híven ugratták egymást. Niallnek még fogalma sem volt, nővére nem lesz vele sokáig.
- Úgy értesültünk, itt Chicagoban fog elkészülni az új albumotok borítója.
- Igen, ez igaz. Két napot még itt töltünk, és közben remélhetőleg elkészül az Up All Night borítója is. -mondta Harry
- Ja, imádjuk a várost! Gyönyörű! -bólogatott Niall
- Csak a Nando's miatt mondod. -fordult felé Harry vigyorogva. Az interjú készítője, Niall, de még az operatőrök is elnevetik magukat.
- Ne buktass le Harry. -súgja oda poénból Niall.
A riporter folytatja.
- Niall, ha jól tudom a nővéred is veled van a turnén. Ő az egyik táncos, igaz?
- Igen! -csillant fel a szőke fiú tekintete- Tudod ő remek táncos, és ennek él. Rettentő boldog vagyok, hogy velem van, rengeteget jelent.
- Mesélj róla! Milyen a kapcsolatotok?
- Mivel csak 3 év van köztünk mindig remekül kijövünk. Pedig szöges ellentétem. Ő tüzes, vad, szenvedélyes. Tudom, hogy bármelyik pillanatban a mélybe ugrana értem. - Niall lelkesen hadar, közben Harry elmosolyodik- És kíméletlenül őszinte! Mindemellett gyönyörű teremtés, és tele van szeretettel. Ő a legfontosabb, mindig mellettem áll.
A riporter kedvesen mosolygott Niall szavain, mert áradt róla, hogy odáig van a testvéréért. Néhány kérdés után aztán befejezték.
-Örülök, hogy megismerhettelek bennetek fiúk, nagyon köszönjük az interjút.
- Mi is köszönjük! -bólintottak a srácok.
Késő éjszaka volt már, mire a srácok végre lazíthattak kicsit, ugyanis a biztonsági emberek nem kis munkájába került, mire a kocsiknál várakozó rajongóhadat el tudták oszlatni. A fiúk átvergődtek az értük nyúló száz karú ember sokaságon, aztán sietősen bepattantak a furgonba, s egy gyors búcsút intettek a fanjaiknak. A furgon elhajtott, de voltak akik egy darabig rohantak az egyre távolabb kerülő kisbusz után. Ez már fanatizmus a javából.
A stábtagok, táncosok is beszálltak a maguk kis járművébe. A rajongók nem csak Timot és Jennát ismerték fel, hanem Ninát is. Persze Jenna besárgult az irigységtől, hogy osztoznia kell a hírnéven. Timo persze élvezte a rajongást, és önelégült arccal vonult el a buszig. Jenna a feszes nadrágjában igyekezett minél kevésbé sántítani, Nina pedig egyenesen zavarba jött a nemvárt népszerűségtől. Lesütött szemmel kullogott Timo után, aki aztán karját a lány derekára csúsztatta. Nina közben elhatározta, hogy még aznap beszélni fog Timothyval és megmondja neki, hogy ez nem mehet így tovább.

A fáradt gőzt a fiúk ezúttal egy kis iszogatással vezették le. A hotelben a hírességek számára külön lefoglalt kis bárba csődült mindenki. Vibráló és kellemes hely volt, cseppet sem hasonlított a sötét, füstös klubokra. A helység felét egy neoncsövekkel körbeépített u-alakú italpult foglalta el, volt egy kisebb tánctér, és mindenfele színes fotelek, kanapék tarka párnákkal.
- Jössz, Nina? -kérdezte Rosie, miután felkent egy kis szájfényt rózsaszín ajkaira. Nina kedvetlenül megrázta a fejét, majd hátravetette magát a hófehér ágyneműn, ezzel egyértelművé téve, hogy esze ágában sincs kimozdulnia a kényelmes szobából.
- te tudod, pedig Timo vár téged. -mondja, majd kilép az ajtón. Nina felkapja fejét, mert eszébe jutott néhány új ötlet, ami a táncot illeti. Fel is pattan azon nyomban, s kipróbálja, kivitelezhető-e az új mozdulatsor.
Aztán egy elindult zuhanyozni. Jó sokáig folyatta testére a vizet, most végre nem hallja anyja rikácsolását, hogy: "Nina zárd már el, vagy te fogod kifizetni a vízszámlát!" Amint kilépett a zuhanykabinból, észrevette, hogy teljesen bepárásodott a tükör. Törölközőbe tekerve magát elé lépett, letörölte, s saját arcával találta magát szemben. Közelebb hajolt képmásához, megvizsgálta az arcán és az orrnyergén levő néhány halvány szeplőt.
Ekkor hirtelen felindulásból felöltözött, s tőle nem megszokott ruhadarabokat öltött tökéletes alakjára. Egy csillogó pulcsi és egy fekete bőr sort mellett döntött, mellyel magát is meglepte. Megigazította szőke loboncát, vékony sminket tett fel, és elindult a bár felé.
Product Not Found | H&M IT
http://cf2.polyvoreimg.com/cgi/img-set/cid/21793613/id/nBbcHqqj3xGedq0EyJF1-Q/size/l.jpg

-Szia Rosieeeee! -üvöltik egyszerre a fiúk, amint belép Rosie. Mindenkivel ezt csinálják ilyen esetekben, imádták az összes embert és alkalmazottat, akik körülöttük élt és segítette turnéjukat. Niall megbabonázott tekintettel méri végig a mindig csinos lányt. Rosie kissé elpirulva köszön vissza.
- Nina? -kérdezi tőle Niall halkan
- Nem jön, nincs kedve. -húzta el száját Rosie
- Hála égnek. -morogta orra alatt Louis, majd poharába kortyolt, de egyből majdnem vissza is köpte. Ugyanis az emlegetett éppen ekkor lépett be kivirult arccal a helységbe.
- Nina! -kalimpált Harry és Liam
Nina még mielőtt odalépett volna a fiúkhoz, igyekezett Niall rosszalló szavaitól megkímélve magát, inni valami felnőtteset, még akkor is ha tudta jól, milyen hatással van rá.
- Hát mégis itt vagy? -kérdezte Rosie mosollyal bájos arcán.
- Amint látod. -emelte fel kacéran szemöldökét, majd testvére és Harry közé huppant le. Harry -mint híres csajozógép- reflexből átvetette karját Nina vállán. Persze azt Harry is tudta, hogy Nina nem az a típusú lány, akit csak úgy le lehet venni a lábáról.
Nina aztán hamar elvesztette előbbi lelkesedését, s csak szótlanul ült a kanapén. Mellőle folyamatosan cserélődtek az emberek. Haja függönyként omlott arcába, s magába zuhanva töprengett, hogyan fog innen elmenni. Nem akarta itthagyni a turnét. Gondolataiba merülve elmosolyodott, ahogy maga előtt látta Harry csibészes mosolyát, amit mindig arcára öltött, ha vele beszélt. Szomorúan érezte, hogy bizony a fürtös hajú is hiányozni fog neki. Talán még Rosie is.

Lassan kezdett hatni az alkohol. Végre-gondolta, és élvezve azt a kellemes kis eufóriát, hátravetette fejét.
- Te minek örülsz? -huppant le Harry szorosan mellé megint. Nina kis fáziskéséssel tudta csak beazonosítani az arcot, s amint ez sikerült, széles vigyor (amit ritkán látni) terült el angyali arcán.
- Neked Harry! -csimpaszkodott nyakába, s megölelte. Harry nevetett, feltűnt neki, hogy mindez az alkohol hatása miatt van.
- Látom jól érzed magad! -kuncogott, majd koccintottak. Aztán Nina kezeivel szorosan közrefogta a kölyökképű fiút, és egy hatalmas cuppanóst nyomott a homlokára, mielőtt felkelt a puha ülőkéről. Kissé bizonytalannak tűnő léptekkel sietett egy újabb kiüríthető pohár után, de amint meglelte a zsákmányt, két kék szempár meredt rá.
- Add csak ezt ide! -kapta ki Nina kezéből a poharat.
- Niall, ne csináld már! Végre jól érzem magam! -szólt elvékonyodó hangon.
- Te totál becsíptél! Gyere, felkísérlek a szobádba! -erősködött, s karon ragadta nővérét. Imádott gondoskodni róla, de közben nagyon féltette is.
- Eressz már el -vihogott bódultan a lány, s kiszabadította magát a fogásból. Pechére ezúttal Timothy akaszkodott rá. Nina engedelmesen hagyta, hogy a fiú szájon csókolja.
- Mi a gáz tesó? -lépett oda Harry Niall mellé.
- Nina rendesen szétcsapta magát. -tördelte ujjait.
- Na és? -nevetett Harry- Fiatal, ráadásul ő legálisan ihat. -rántotta mg a vállát.
Niall nem tudott mit mondani erre, hiszen nővérének tett titoktartási fogadalma miatt, nem árulhatta el senkinek, hogy cukorbetegséggel küzd. Pedig minden jóval egyszerűbb lenne, ha kiderülne.
Közben Zayn és Baily egy eldugott sarokban ültek egymás szoros közelében.
- Figyelj Zayn, nem tudom meddig maradhatok veletek. -kezdte a lány, s ujjára elkezdte feltekerni egyik vörös tincsét.
- Miért? -kérdezte  Zayn nyugodtan.
- Tudod ez a divattervezői gyakornokság sok lemondással jár. Nincs beleszólásom a dolgokba, oda kell utaznom, ahova hívnak. Ez a program lényege.
- Értem. -bólintott a fiú, majd megszakadt a beszélgetés. Baily zavartan kap az arcához, de Zayn meglepi: Váratlanul szájához hajol, és gyengéd csókot lehel rá. Az eset után Baily vágyakozva mered a barna szemekbe.
- Mi tartott ennyi ideig? -kérdezte halkan, majd mindketten elnevetik magukat.
- A gyávaságom -vallja be Zayn, majd újra csókért hajol.
- Hoppá, mi folyik itt fiatalok? -tébolyog a képbe Nina, Liam-őrszem kíséretében. Édes a fiúktól, hogy mennyire odafigyelnek a különc lányra, mintha a saját nővérük volna.
- Hé Nino, minden oké? -kérdezi Baily kuncogva
- Hát persze! Imádom ezt az estét! IMÁDLAK CHICAGO! -kiabálta, mire Zaynék nevetni kezdtek a magából teljesen kiforult lányon. Nina életvidám és bolondozó volt. Amilyen józanon nemigen.

Kicsit később Nina fejéből elszáll a mámoros öröm, helyette bátorság löketet érez magában, ezért Brendonhoz szalad. Elhatározza, hogy elmondja neki az igazat.
- Hé Brendó! -kocogtatja meg a férfi vállát nevetgélve
- Mi az Nina?
- Nem küldhetsz haza! -teszi csípőre kezét, s közben elnehezült feje, előre-előrebukik.
- Micsoda? Honnan tudsz erről?
- Tök mindegy, nem? Tudom és kész. -kapaszkodott a férfi karjába, hogy el ne boruljon.
- Nina kicsit sokat ittál, pihenj le. Majd holnap beszélünk.
- Nem! Tudnod kell, hogy az új koreográfia, nem ám Timo keze munkája, a-a! Az enyém! -bökött magára, de Brendon -állapotát elnézve- nem hitt neki elsőre.
- Hogy? Ne hülyéskedj már.
- Hidd el! Vagy kérdezz meg egy táncost, mondjuk Renát. Vagy bárkit. -kiabált egyre hangosabban, aminek az lett az eredménye, hogy Brendon szólt Timothy-nak, s kérdőre vonta a fiút. Timo persze tagadott, de olyannyira zavarba jött, hogy Brendon gyanakodni kezdett.

 

Timo dühösen rángatta vissza Ninát a hotelszobák folyosójára. Erőszakosan a falnak passzírozta a még mindig jól szórakozó lányt.
- Te hülye ribanc! -dühöngött a lány arcába, s persze ő sem volt már teljesen tudatánál. - Megmondtam, hogy ne járjon el a szád! -dörmögte, majd hirtelen egy hatalmas pofont mért Nina bársonyos pofijára. Timo káromkodva faképnél hagyta a lányt, aki egyből kijózanodott az erős ütéstől. Döbbenten tapasztotta tenyerét sajgó bőrére. Ekkor azonban egészen véletlenül Louis lépkedett a folyosón...

Közben a hotel előtt Niall és Harry néhány arratévedt rajongóval csevegett. A biztonsági emberek -akik szintén jó barátságban álltak az 5 kölyökkel- mindehova kísérték őket. Úgy tűnik ezúttal Nina mellé sem ártott volna egy.

Nina kábán pislogott maga elé, s mozdulatlanul ült a fal tövében. Képtelen volt elhinni, hogy az állítólagos barátja megütötte őt. Nem is akárhogy. Csoda hogy nem szakadt le a fél arca. Louis mikor meglátta a lányt, látta rajta, hogy nincs jól, ezért félretette iránta érzett ellenszenvét, s odasietett. Leguggolt mellé.
- Hé minden rendben? Bekísérjelek a szobádba? -kérdezte angyali hangon, s Nina elveszett tekintetében, amint felnézett rá. Arcát továbbra sem engedte el.
- Megütött. -nyöszörögte panaszkodó hangon, s másik karjával maga mellé ültette a fiút.
- Kicsoda? -kérdezte döbbenten, s a lány zavarodott arcát fürkészte. Közben engedelmesen leült mellé. Legszívesebben megsimogatta volna bájos arcát, de egy belső hang megálljt parancsolt tettének.
- Nagyon erősen ütött meg. Pofon vágott. -ismételgette elhaló hangon, s utána elmosolyodva Louis hajába túrt. A fiú nem tudta kezelni a helyzetet, de önkéntelenül is halkan felnevetett.
- Timo bántott? -kérdezte elkomolyodó hangon, mire Nina csak bólogatott. Louis elvette a lány kezét arcától. Vérvörös színben vibrált a teljes jobb fele.
- Gyere, menjünk a szobádba! -kelt fel az ülésből.
- Te is jössz? -kérdezett vissza Nina huncutan.
- Nem, csak elkísérlek odáig, rendben? -magyarázta neki, mint apuka a kislányának.
- Inkább maradok. Jó itt. -legyintett
- Biztos?
- Aha. -hunyta le Nina fáradtan szemeit. S közben igyekezett könnyeit is visszatartani. Mikor felnézett Louis már nem volt sehol. Nina nagynehezen feltápászkodott a földről, és kisebb egyensúlyi zavarokkal elbotorkált Louis szobájáig. Halkan benyitott, maga sem tudta miért. Talán csak társaságra vágyott, de miért pont rá? De nem igazán az a látvány fogadta, amire számított. Borzasztó érzések fogták el. Jenna és Louis egymáson hemperegtek...


Nina gyorsan, észrevétlenül visszacsukta az ajtót, s közben őrült gondolatok táncoltak fejében: Miért érzem magam rosszul ettől? Miért zavar, hogy együtt vannak? Miért érdekel ez a felfújt hólyag, amikor végig bunkó és elítélő volt velem? Mi a fene van velem?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése