2012. április 13., péntek

1. fejezet 1. rész: A Horan tesók


Nina sóhajtva csukta be maga mögött a bejárati ajtót. Egészen halkan és nesztelenül próbált fellopakodni az emeletre, de anyja hallása kicselezhetetlen volt.
- Neked is szia! -köszönt anyja sértetten a konyhából. Nina fújtatott egyet, és miután lerugta tornacipőjét, lomhán a konyhából kiszűrődő hang fele lépkedett.
- Szia anya. -köszönt a szájába harapva, majd óvatosan a falon levő digitális órára pillantott. 10:45 pm.

- Mondd csak, ilyen sokáig elhúzódott a spanyolórád? Nina nem lesz ennek jó vége. -csóválta fejét anyja, miközben egy csésze teát szürcsölt.

- De anya... -nyöszörgött

- Semmi de! Két hétig sehova! -emelte fel mutatóujját ellenkezést nem tűrve.

- Ezt nem teheted, 20 éves vagyok! -dobbantott mérgesen a lábával.

- Igen, de mégsem viselkedsz úgy. Tudod te, hogy mennyit dolgozunk apáddal, hogy az öcsédnek és neked mindenetek meglegyen. És cserébe még egy darab poharat sem mosogatsz el soha! -emeli fel hangját a nő. -Sosem vagy itthon. Örökké csak csavarogsz. Nagyon felnőttes mondhatom. Még ha valami hasznosat végeznél a szabadidődben. De nem! Örökké azokkal a csövesekkel lógsz.

- Táncolunk! -sziszegte fogai között Nina, miközben érezte egyre nehezebben tudja visszafogni indulatait.

- Hát persze, táncoltatok. Örökké csak a tánc, tánc, tánc! Arra a mocskos szövegű zenére ugrálni... azt nevezed te táncnak? -képed el dühös fintorral. Nina a pultba kapaszkodik, és nyel egy nagyot. Nem mondhat csúnyákat anyjának, pedig tudna mit. Észnél kell lennie, viselkednie kell. Inkább szótlan marad. Anyja magához inti lányát, és hosszú copfját orra elé vonja. Beleszippant, majd elborzad.

- Te dohányoztál? -csattan fel rémült ábrázattal.

- Igen. -vágja rá lazán a lány. Anyja szemei elkerekednek.

- Nina!

- Mi van? Te mondogatod, hogy az őszinteség a legfontosabb. -csap a pultra, majd sértődött lendülettel felrobog az emeletre. A folyosón, öccse szobája előtt elhaladva egy halk hang szól ki hozzá:

- Megint veszekedtetek. Igaz? -kérdezte

Nina megvakarta a fejét, majd csendben belépett a sötét szobába. Az ágyban fekvő öccséhez tartott. Némán leguggolt mellé.

- Niall, ne haragudj, ha felébresztettelek. -váltott gyengéd hangra a lány.

- Nina miért lázadsz örökké? - kérdezte Niall, majd felült. A sötétség ellenére látta nővére elkeseredett arcát.

- Én nem lázadok! -háborodott fel. Niall kétkedve összevonta szemöldökét. - Nem lázadok. -ismételte el újra, lecsillapodva.

- Nina... -kezdte Niall, elnyújtva a lány nevét.

- Hm?

- Nagyon fogsz hiányozni. -vallotta be halkan. Nina érezte, hogy elcsuklana a hangja, ezért inkább csak csendben elmosolyodott.

- Ugye beszélünk majd minden nap? -kérdezte a fiú, a nála alig 3 évvel idősebb nővérét.

- Persze te kis hülye. -borzolta meg öccse dús, tejföl szőke bozontját. - De most aludj, mert holnap fárasztó napod lesz. Reggel találkozunk! -nyomott Nina egy anyai puszit öccse homlokára.

Bár Niall már 18 éves volt, nem tartotta cikinek nővére néhai anyáskodó hajlamait. Nina a szobából kifele tartva véletlen belerúgott a holnapra váró bőröndbe. Dühösen felhorkant, majd sajgó lábujjal kibotorkált. Niall halkan kuncogott, majd párnájába fúrta arcát. Tudta, hogy rettentő nehéz lesz Nina nélkül. Ő volt az az ember, aki sosem hagyta cserben, mindig mellette állt. Imádták egymást. Sőt! Ninának köszönheti azt is, hogy mesés karrier vár rá. Majdnem egy éve ugyanis Nina volt az egyetlen, aki támogatta Niall-t, amikor egy hirtelen ötletnek köszönhetően jelentkezett a brit X-faktor nevű tehetségkutató műsorba. Nina anyatigrisként védte meg öccsét szüleik tiltakozásától. Bár nyilvánvaló volt, hogy Niall torkába nem mindennapi hang szorult, a zsűri valamiért még sem találta elégnek tehetségét. Niall-nek nem sok ideje volt elkenődni, ugyanis ezután jött valami hihetetlen, amire senki sem számított. Megszületett a One Direction nevű brit fiúcsapat. Nina mire észbe kapott, már csak azt vette észre, hogy tinilányok milliói futnak sírva a fiúk után. Niall szülei kénytelenek voltak beletörődni fiuk új életébe. Egyre sűrűbbé váltak a koncertek, talk show-k, interjúk. Az öt brit fiú élete hirtelen a feje tetejére állt. Azonban ez a hirtelen jött népszerűség nem volt fenékig tejfel. Sokan azt hitték ez aztán a mesébe illő élet. Valójában rengeteg lemondással és kitartó munkával járt.
Nina rosszkedvűen zuhant be az ágyba. És most igazán mellékes volt anyja hisztije. Igazából képtelen volt elhinni, hogy az öccse holnap repülőre száll, és másik 4 társával együtt átszelik az óceánt. Nina tudta, hogy Niall talpraesett srác, és biztos volt benne, hogy remekül fogja magát érezni barátaival. De mégis... egyedül marad.

6:30 am
- Nina, kellj fel, mindjárt indulunk a reptérre! -robbant be a lány szobájába apja. - Te jó ég, micsoda disznó ól - jegyezte meg halkan a férfi, amint körbenézett. Ruhakupacok, tornacipők mindenfele. És a többit hagyjuk inkább. Hangos robajjal húzta fel a redőnyt, mire az ablakon éles napsugarak rontottak be. Nina feje búbjáig húzta a takarót néhány érthetetlen morgás közepette.

- Ha még csak disznó ól lenne... -lépett be, vagyis inkább tört utat a szobába Niall is. -De érzed ezt a szagot? -húzta fel fintorogva az orrát a fiú.

- Arra a hetek óta zöldülő pizzaszeletre gondolsz? -bökött fejével apja az ágy alól kilógó pizzásdobozra. Niall elnevette magát.

- Amíg nem mászik, nincs baj. -röhögött apjára, majd nekifutásból a takaróba burkolt múmiára ugrott. Nina felmorrant. Niall baba arcát egyenesen nővére hajába fúrta.

- Mássz már ki az ágyból, te lusta dög! -rázta meg a lányt, s közben a takaróért harcoltak. Kis idő után Niall-nek remek ötlete támadt, hogyan ugrassza ki csipkerózsikát ágyikójából. Megragadta Nina telefonját, majd SMS-t kezdett el írni Timo-nak, akibe történetesen Nina bele volt zúgva. Niall hangosan olvasta amit írt, lélegzetvisszafojtva várva, melyik pillanatban ugrik rá nővére, mint egy felbőszült oroszlán. Timothy egyébként a srácok és a háttértáncosaik koreográfusa. 26 éves és úgy táncol hip-hopot, mint egy félisten. Legalábbis Ninának ez volt a véleménye. És ami igazán felkeltette a lány figyelmét az az energikus, mégis férfias habitusa, amely talán származásának volt köszönhető. Timothy édesapja ugyanis spanyol, míg édesanyja koreai származású volt.
Niall odáig jutott az írással: Timo nem tagadom tovább, beléd est... -ebben a pillanatban azonba Ninát mintha katapulttal lőtték volna ki a takarója alól, szinte repült a levegőben mobiljáért. Amint megkaparintotta, gyorsan kitörölte öccse irományát, majd adott a srác fejére egy kokit.
Mindenki útrakész volt már, csak Ninára kellett várni.
- Igyekezz már! -kiabált fel anyja a lépcső aljáról.

- Már jövök is! -szaladt le a lépcsőn. Érezte, ahogy anyja fintorogva végigméri öltözetét. Sosem fog kibékülni lánya igénytelennek vélt stílusával. Mindig azt mondja, úgy néz ki ezekben a szakadt, kinyúlt göncökben, mint valami csöves. De Nina meg volt győződve róla, hogy jól áll neki. Amikor leért a lépcsőn megpróbált anyjára mosolyogni, de nagyon őszintétlenre sikerült. Akkor jut Nina eszébe, hogy anyja mit sejt a nyelvében ékeskedő piercingről. Már előre látta megvető tekintetét, szemében a csalódottsággal. Óriási hisztit vágott le már akkor is, amikor a lánya hazaállított 3 fülbevalóval egy fülében. Anyukája nagyon maradi volt, nem szerette a hagyományostól eltérő dolgokat. Apja azonban elnézőbb lett volna, ha magára akarta volna haragítani feleségét.
Nina nagy hévvel indult cipőt húzni, de anyja rászólt: - Az inzulinod! -mondta, mire Niall arca elkomorodott. A mai napig nehezen veszi tudomásul a tényt, hogy nővére cukorbeteg. Két-három éve diagnosztizálták nála a betegséget, azóta Niall igyekszik még jobban odafigyelni Ninára. Nina égnek emelte a szemeit, majd kivett a hűtőből egy hosszúkás kék dobozt.

- Menjetek előre, mindjárt megyek. -kérte a lány a családtagjaitól. Nem engedett senkit a közelébe, ha éppen az inzulin beadásáról volt szó. Valamiért nem akarta, hogy lássák, segítségre szorul a szervezete. Mindig erősnek akart látszani.
Anyja megadóan bólintott, majd bőröndökkel és táskákkal megrakodva kiléptek a házból. Nina gyorsan elővette a filctollra hasonlító szerkezetet, felhúzta polóját, és gyakorlottan a hasfalába szúrta a tűt.


A magánreptér termináljába érve már mindenki ott volt. A srácok menedzsere, az összes táncos, a technikusok, fodrászok, sminkesek és persze Nina örömére, Timothy is. Jó nagy stábja van ennek az 5 csirkefogónak.
- Csá Niall! -ugrott Harry a nyakába. Majd a másik 3 fiú is nevetve követte példáját. Eszméletlen mennyire szeretik egymást fiú létükre.

- Sziasztok! -szuszogta Niall levegőért kapkodva.

- Majd meglátod szivem, Niall-nek remek dolga lesz köztük -karolta át Niall apja felesége aggodó arcát észrevéve. Ninában ebben a pillanatban tudatosult, hogy most el kell búcsúznia hosszú időre Niall-től. Elkomorodva apja mögé húzódott, érezte, hogy kezd fátyolossá válni tekintete...

7 megjegyzés:

  1. Na szia:D BigSg vagyok, de itt kicsit nehezebben találtam rá a kommentelős bizére:D Neon-on már leírtam mindent, és hogy azért már csak jó legyen, elolvastam még1x az elejét:D Szuperüberkirály:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mámmá miá! :D BigSg, ne izgulj, csak szokatlan neked az új cucc, de totál egyszerű az egész. Ha mások szerint is érdemes itt írni, akkor feldobom mind a 36 bejegyzést ide, és már a legújabb rész is itt fog virítani :))) Puszillak!
      És számítok rád továbbra is :) <3

      Törlés
  2. hello :D
    Neonon nagyon régóta olvaslak, de csak amolyan csendes megfigyelőként. Most viszont vettem a bátorságot, hogy elmondjam fantasztikus :DD
    A kinézet szép, letisztult, a sztori izgalmas, a megfogalmazás kifogástalan. Gratulálok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, borzasztóan örülök, hogy írtál nekem :) Máskor is nyugodtan írj, nem harapok ;D Nagyon szépen köszönöm az elismerést, és azt pláne, hogy olvasol :) Kedves tőled nagyon!
      Irulok-pirulok! Puszi!

      Törlés
  3. Ez nagyon jó lesz

    VálaszTörlés
  4. Ma kezdtem el olvasni a Blogodat és azt kell mondjam fantasztikus!! :D Imádom csak így tovább.

    VálaszTörlés