2012. április 19., csütörtök

4. rész: Jenna


Hiába, ezen a ponton már Nina is felismerte, hogy anyját kénytelen komolyan venni, bármennyire is ellene játszik. Muszáj volt elfogadnia, hogy a szülői szigor jelen esetben nem hidalható át. Amíg nem lesz elég keresete, hogy eltartsa magát -márpedig egy alkalmi pultos munkából ez egyelőre biztos nem fog sikerülni- és amíg be nem tölti a felnőtté vált 21. évét, nincs mese. Fejet kell hajtania. Már csak Niall miatt is. Nina ezúttal megpróbálja betartani szavát. Nem kerül bajba. Innentől. Talán.
Tánc nélkül viszont nem tudja, hogy fogja kibírni. A feladat lehetetlennek bizonyult.
- Végem van, mint a botnak. -sóhajtotta a plafont vizsgálva, kerek 5. perce, ágyán elterülve.
Aztán eszébe jutott, hogy aznap még nem is evett, holott a reggeli inzulin adagja javában várta a táplálékot. Egész rosszul lett, érezte, hogy vércukorszintje a béka feneke alatt van. Ennek ellenére nem ment le enni, nem akart találkozni anyjával. Inkább szédelgett kicsit, hagyta, hogy forogjon a szoba vele. A körhintázást Niall hívása törte meg. Nina egyenesen repült az íróasztalán hagyott masináért.
- Niall? -szólt bele lelkesen, mit sem törődve vele, hogy a szoba már-már búgócsigaként pörgött vele.
- Szia Nino! -üvöltötte Niall a nagy zajban. A nyüzsgő háttérben Nina hallotta Harry kacaját. Feltehetőleg megint remek a hangulat. Mielőtt még Nina bármit mondhatott volna, legnagyobb meglepetésére egy hangos fiúcsorda is köszöntötte: Szia Nina! -ordították egyszerre, dallamosan. Nina szava elakadt az aranyos gesztustól. Gyermeki zavarában szájába harapott.
- Sziasztok, úgy hallom, jó a buli -nevette el magát a lány, miközben újra feldobta magát az ágyra.
- Nina, nem is hinnéd, mekkora királyság! Bocs a hangzavarért, de éppen hangpróbán vagyunk. Este koncert! -ujjongott- Ezek itt Miami-ban őrültek, szét fogják szedni alólunk a színpadot. -hadarta a fiú. Nina elmosolyodott hangtalanul, de Niall meghallotta.
- Olyan boldog vagyok, hogy minden jól megy! Igazi világsztár lesz az öcsikémből. -kuncogott a hajával játszva
- Kár, hogy nem oszthatom meg veled élőben is mindezt. Hihetetlen élmény. De inkább te mesélj! Jól viselkedsz? -kérdezte tetetett szigorral hangjában. Nina látta maga előtt öccse apáskodó arcát. Nevetnie kellett.
- Hát mondjuk úgy, hogy én megteszek minden tőlem telhetőt. De nem csak rajtam múlik. -komorodik el dallamos hangja, amikor eszébe ötlik, hogy tulajdonképpen az állítólagos legjobb barátjai keverték bajba. És nyakig benne is hagyták.
- Ez mégis mit jelent? Azt ne mondd, hogy ezalatt a két nap alatt már balhéztál.
- Én nem is! -háborodott fel Nina, és érezte, hogy egyre dühösebb lesz.
- Na jó. Erre visszatérünk, de most mennem kell. Tudod fontos ember lettem. -viccelt, majd elköszönt. Nina nem tette le a telefont egyből, hallgatta egy ideig a megszakadt vonal ütemes sípolását.

Niall elgondolkodva méregette magát a hatalmas, kivilágított tükörben. Különféle arcokat vágva kacérkodott képmásával. Rosie, a fiatal, de tehetséges sminkes odaszaladt hozzá, és bekente valami illatos krémmel Niall arcát. A művelet közben Niall Rosie keleties vonásait figyelte. Titkon mindig bevalotta magának, hogy nagyon tetszik neki a lány, akinek arcán most is ott ült az onnan eltüntethetetlen kedvesség és báj. Niall jólesően hagyta, hogy Rosie alaposan belemasszirozza az ápoló krémet bőrébe. Közben óvatosan lesütötte szemét, és végigmérte a lányt teljes testhosszában. Habos szoknyájú ruhát viselt, magastaplú szandállal. Édenfekete, óriási hullámokba kanyargó haja lágyan a vállára omlott.
- Kész is vagy nagyfiú! -szólt a lány, mire Niall kizökkent a vizsgálódásból. Elpirulva mosolygott a porcelán babára hasonlító lányra, aki már szaladt is tovább. Óriási sürgés-forgás uralkodott a kulisszák mögött.
- Haver elcsúszok a nyáladon! -szólal meg Harry. Niall meglepődött, majd grimaszt vágva vállba bokszolta fürtös barátját, aki csak jót nevetett saját gonoszkodásán.
- Még 10 perc a kezdésig! -kiáltotta be valaki a zsúfolt öltözőbe. Niall-nek eszébe jutott valami. Felhívja Ninát, hogy nővére szerencsét kívánjon neki. Niall el is rohan a mobiljáért, majd a színpad mögött talál egy viszonlag eldugott kis zugott. A közönség örjöngése már most dobhártyaszaggató.
- Még 5 perc és kezdünk! Srácok nem látta valaki Niall-t? Már rég a színpadliftnél kellene lennie. Niall! Niall! -kereste Brendon, a fiúk "pótbátyja". Brendon alig múlt 30, sármos és precíz férfi volt. Mindig mindenre tudott megoldást. Ezúttal viszont egyre idegesebb lett Niall miatt. Pár perc múlva színpadon kell lennie. Lassan mindenki, az egész stáb Niall-t kutatta.
Eközben Niall Ninával beszélgetett, vagyis inkább ordított a nagy hangzavar miatt.
- Azt hiszem ideje letennem. Pár perc és színpadon leszek. -mondta izgatottan. - Kívánj szerencsét! -kérte kisfiúsan nővérét.
- Sokszerencsét tökfej! -mondta Nina mosollyal a hangjában. - Csináljatok őrült nagy bulit!
- Megígérhetem! Holnap hívlak!
- Mi?
- Mondom, holnap hívlak! -kiabált bele a telefonba Niall.
- Nem hallok semmit!
- Mennem kell! -ordította még hangosabban. Aztán rájött, hogy nem tesz jót az üvöltözés koncert előtt.
- Oké, szia Niall! -köszönt el Nina
- Szeretlek. -mondta utoljára Niall, de ezt csak a megszakadt vonal hallotta. Nina nem. Niall gyorsan előbújt rejtekéről, majd igyekezett a fiúkhoz csatlakozni.
- Niall! Basszus ember, hol a fenében voltál? Mindenki téged keres!-örült meg Zayn, majd hiú módon leellenőrizte belőtt séróját.
- Horan, hova a francba tűntél? -loholt elé Brendon is, szemlátomást megkönnyebbűlve. - Na jó, gyerünk srácok! Itt az idő!
Brendonnal együtt körbeálltak, s átkarolták egymást. Brendon hagyománnyá vált, kocertek előtti beszéde következett.
- Köszönjük meg Istennek, hogy ma itt lehetünk. Ez az 5 nagyszerű srác ma este több ezer embert fog szórakoztatni, és emlékezetes estét varázsolni. És köszönjük meg mindannyiunknak a sok munkát, készülést, gyakorlást. Mindent bele fiúk! -zárta sorait, majd egymásra pakolták praclijukat.
-1, 2, 3, One Direction! -kiabálták egyszerre.
Louis gyorsan előrefutott, és az egyik színpadra igyekvő táncoslányt visszahúzta kezénél fogva. Jenna volt az. A lány odaáig volt Louis-ért, ami nem meglepő, viszont az igen, hogy Louis-nak is tetszett Jenna. Az apró flörtöléseken azonban sosem léptek túl. Harry persze próbált folyton kupidót játszani, és trükkökkel összehozni a párt. De Louis valahogy mindig meghátrált a megfelelő pillanatokban, vagy elviccelte azokat.
- Louis mennem kell! -sürgette a lány, de közben titkon arcára öltötte kacér mosolyát.
- Tudom, csak azt akartam mondani, hogy érezd jól magad! -vigyorgott, miközben a füldugóját igazgatta.
- Azt hiszem nem lesz nehéz. -emelte égnek szemöldökét.
- Akkor a színpadon találkozunk! -kacsintott Louis, majd eltűnt a sötétben. A táncosok rövid show-jukkal fokozták a kedélyeket, és a több ezer sikítozó tinilány idegein ugráltak. Aztán hirtelen elvesztek a füstben, és helyettük 5 kölyökkutya tekintetű szépfiú bukkant fel a semmiből. Az aréna felrobbani készült. A koncert elkezdődött.
A fények kigyúltak, a közönség extázisba esve sikoltott. A számok közben Louis mindig Jennára sandított, a szünetben pedig örökké körülötte ólálkodott. Egyre nyilvánvalóbb volt a köztük lévő vonzalom. Liam felbátorította Louis-t, merjen végre lépni, és randit kérni a lánytól. A fellépés után Louis meg is tette nagy nehezen. Jenna persze kibújt a bőréből rögtön, és lelkesen mondott igen a randira. Pár nap alatt minden kiszivárgott, és már az internet is tele volt velük. Jennának több millió irigye akadt hirtelenjében. Mindenki róluk beszélt.
Este Nina képtelen volt elaludni. Folyton arra gondolt, vajon most mit csinál Niall. Biztos volt benne, hogy éjszakába nyúló autogramm osztogatás és fotózkodás vár rá. Meg rengeteg sikítozó, síró lány. Nina nem igazán értette ezt az egész rajongást. Ő maga is bírta a fiúk zenéjét, de nem tudta magát elképzelni, hogy bárkiért is ennyire rajongjon. Valakiért, akit nem is ismer, és ráadásul mellette másik 20 millió lány ugyanannyira imádja az illetőt. Ez Nina számára hihetetlen volt. Talán még mindig nem vette észre igazán, hogy öccse már nem az az átlagos, hétköznapi ír fiú, aki volt. Felnőtt, és komoly karrier előtt áll. Nina csak a szőke kisfiút látta maga előtt, akit olyan sokszor megnyakalt, akivel mindig verekedtek, akivel minden titkát megosztotta. A kis Niall-t, aki testvére és egyben legjobb barátja volt. És lesz. Nina egyelőre nem félt attól, hogy ez a fene nagy hírnév megváltoztatná kettejük kapcsolatát bármiben is. Ezt kizártnak tartotta. Niall csakis Niall marad. Nina legalábbis ekkor még ebben hitt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése