2012. április 14., szombat

2. rész: Búcsú Nialltől


Az öt fiú hangjától zengett a terminál. Egymást ugratták, nevetgéltek. Nina hátrált a hangos tömegtől, és leült egy padra. Combjára könyökölt, közben tornacipője orrát szuggerálta. Teljes erejével igyekezett visszafogni könnyeit.
- Pár perc és jön Brendon is. -szólt a fiúk menedzsere, Peter. Niall szeme sarkából észrevette a padon ücsörgő -és feltűnően csendes- Ninát. Feltűnésmentesen kiszivárgott az emberek gyűrűjéből, és nővére mellé ült.

- Hé! -simított végig hátán- Mi a baj? Csak nem hiányozni fogok? - próbált viccelni Niall, de kevés sikerrel.
Nina képtelen uralkodni magán, elsírja magát. Niall elszomorodva öleli át a lányt, és hosszú hajába temeti arcát. Berögzött szokása volt. Mindig azt gondolta, a dús, szőke hajtengerben elbújhat a világ problémái elől.

- Nem akarom, hogy elmenj! -súgta szipogva Niall fülébe. De tudta, hogy lehetetlent kér.

- Nino... -becézte nővérét, ahogy kiskorában is tette- Ne nehezítsd meg! -kérte fájdalmas arccal.

- Most ki fog folyton szekálni? -nézett fel elázott szemekkel kölyökképű öcsikéjére.

- Ne aggódj, megtalálom a módját! -vigasztalta, miközben azon kapta magát, hogy a saját hangja is kezd elcsuklani. Nina végignézett a távolban beszélgető fiúkon. Vizes tekintete összetalálkozott Harry-ével, aki oldalba bökte Louis-t, majd hirtelen elhalkult mindenki. A Horan testvérek mit sem törődtek az őket megszeppenve bámulókkal. Azaz de, Ninát igazság szerint zavarta, hogy sírni látják mások. Időközben megérkezett Brendon, a turné szervezője is. Lassan indulni kellett. Niall idegesen kapta fel a fejét a mozgolódásra.
- Nina, figyelj! -kezdte Niall, s mindketten érezték, eljött a végső búcsú ideje. Nina összeszorította szemeit. - Ígérd meg... -ragadta meg vállainál nővérét- ígérd meg, hogy megpróbálsz nem bajba kerülni! -kérte Niall őszinte aggodalommal, ugyanis nővére egy igazi bajkeverő volt. Mágnesként vonzotta magával a problémákat.

- Te meg ígérd meg, hogy egy marhanagyot bulizol! De vigyázz magadra, szét ne szedjenek a tinilányok! -nevetett fel Nina, majd letörölte arcán végigfolyt könnyeket.
A magángép felszállásra kész. Niall arcát Nina egy kis kerek ablakon keresztül látta utoljára. A testvérek még vetnek egymásra egy jelentőségteljes pillantást, majd hangos robajjal beindulnak a hajtóművek. Nina szorító érzéssel mellkasában nézi végig, ahogy lassan az égbe emelkedik a hatalmas gép. A lány nem moccant a kifutóról, amíg a repülőt el nem nyelték a bársonyos felhők.
- Nina, gyere, induljunk! -ragadta karon apja, mert a lány még mindig az eget bámulta. A tiszta, üres eget.
Ninának fogalma sem volt, mi lesz ezek után. Nem is gondolta volna, hogy ennyire nehéz lesz elengednie Niall-t. Tudta jól, hogy egyetlen megoldás van csak, egyetlen menekülő útvonal: a tánc. Még több tánc. Anyja rossz véleménye ellenére, tudta, hogy van értelme annak, amit csinál. Biztos volt benne, hogy ebben a legjobb.

- Hova mész? -kérdezte apja, amint észrevette, hogy Nina a cipőfűzőjét bogozza.

- Csak... táncolni. -jelentette ki lazán, tudván, hogy anyja nincs otthon.
Apja rosszallóan összevonta szemöldökét.

- Ha anyád megkérdezi, mégis mit válaszoljak? -fonta össze karjait mellkasa előtt.

- Csakis az igazat! -vigyorgott Nina, mire apja nagyot sóhajtott.

- Nina, miért akarod anyádat kikészíteni? -csóválta fejét

- És ő miért akar kikészíteni engem? -emelte fel hangját, majd bocsánatkérően lesütötte szemét.

- Tudod mit, beszélek vele erről. -adta meg magát az apja, és halványan elmosolyodott. Ninának felcsillant a szeme, felpattant, majd nyomott egy puszit apja homlokára.



- Nem is tudtam, hogy ennyire szoros a kapcsolatod a nővéreddel -huppant le Louis a felhőket bámuló Niall mellé. Kérdésével kizökkenti Niall-t a merengéséből.
- Ja, a reptéren történtekre célzol? - kérdez vissza, mire Louis bólogat.

- Amúgy fura, mert Nina egyáltalán nem ez az ölelgetős, síros fajta. A ma reggeli reakciója engem is meglepett. Talán nem is láttam még ennyire elkenődve. -töpreng elkomoruló arccal. Louis érdeklődvel várja, hogy barátja tovább meséljen kettejükről. - El sem hinnéd micsoda egy zűrös csaj. De komolyan.

- Ezt hogy érted? -kíváncsiskodik tovább Louis, közben hajába túr.

- Úgy, hogy rettenetes viszonyba van anyával. Örökké veszekednek. Ráadásul Nina pofátlanul szókimondó, sosem rejti véka alá véleményét. Ha bármilyen apróság is szúrja a szemét, az arcodba vágja. Érted? És ez mind semmi. Sajnos az életmódja sem éppen lányhoz illő. Sokat dohányzik, iszik, és kimarad éjszakákra, úgy, hogy nem is szól senkinek róla. -meséli maga elé meredve Niall. Szilárdan egy pontot figyelt, miközben beszélt, maga elé képzelte Nina arcát. Louis ledöbbenve hallgatta mindezt.

- Tanul valamit? -érdeklődik tovább, még több döbbentő információt várva. Kérdésére Niall a homlokára tapasztotta tenyerét.

- Ó, nem. Ez is egy újabb tüske kettejük közt. Mármint anyu meg Nina közt. Anya mindenáron azt akarta, hogy Nina jogot tanuljon, de Nina "véletlenül" elfelejtette feladni a jelentkezási lapot. Dolgozni ment inkább. Egy szórakozóhelyen pultos. Szóval elég nehéz eset. Igazából tűz és víz vagyunk. De nagyon szeretem őt. Az összes hülyesége és hibája ellenére. 
Egyszer még a rendőrök is bevitték. De ha ismernéd rájönnél, hogy hiába halmoz hibát hibára... nem lehet nem szeretni. És ha látnád, hogy táncol! -emelte fel tekintetét Louiséval szembe. - Azért néha irigylem őt. Irigylem, amiért olyan bátor. Mer szabad lenni. -mosolyodott el a szőke srác a végére. Louis elképedve rázta a fejét.

- Sosem hittem volna róla. Olyan ártatlan a külseje. -jegyezte meg Louis halkabban, majd tekintetét az ablakra szegezte.

- Igen, angyali arca van. De valójában ördögi. -kuncogott Niall.
18:50 pm
Nina lustán ült a fémkorláton, hagyta, hogy szemei maguktól kövessék a gördeszkás fiúk ugrásait. Kedvetlenül szívott bele cigarettájába. Egyre hangosabb zene ütötte meg fülét, mikor észrevette a távolból közeledő barátait. Jim letette a betonra a hordozható hangfalat. Nina leugrott a korlátról, és a bandájához sietett. A zene egyre pörgősebb lett, mindannyian tudták mi fog következni. Kezdődhetett egy kis utcai tánc. Nina végre ellazult, átadhatta magát a szín tiszta ritmusnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése